Ο πρώην πιλότος της Mercedes και της Ferrari, Michael Schumacher εξέφρασε την ανησυχία του για την οικονομική κατάσταση στη Formula 1.

Την ώρα που οι ομάδες προετοιμάζονται για τους πιο ακριβούς κανονισμούς που θα ισχύουν το 2014, η Lotus και η Sauber ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με καθυστερήσεις πληρωμών στους εργαζόμενους και τους προμηθευτές τους.

Αν στο κλίμα που επικρατεί προστεθούν και οι φήμες για συνένωση της Sauber με τη Marussia, είναι πιθανό το grid του 2014 να έχει μόλις δέκα ομάδες και 20 μονοθέσια.

«Πρόκειται για μια κατάσταση συναγερμού. Τα οικονομικά των ομάδων θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση, κάτι που αποδεικνύει ότι ακόμη και η Formula 1 δεν είναι απρόσβλητη στην κρίση», δήλωσε ο 44χρονος Γερμανός.

Πάντως, ο ίδιος ο M. Schumacher φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει κανένα οικονομικό πρόβλημα. Ήταν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους πιλότους για αρκετά χρόνια.

Έχοντας αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση, μίλησε για την οικονομική κατάσταση στη Formula 1 από τη Φρανκφούρτη, όπου μετέβη με το προσωπικό αεροπλάνο του για να αγοράσει έναν συλλεκτικό πίνακα ζωγραφικής.

auto.in.gr