Ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Μονεμβασιάς έδωσε το «παρών» στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Philoxenia 2013», που πραγματοποιήθηκε από τις 21 έως τις 24 Νοεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συναντήσεις μεταξύ των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασιάς και εμπορικών επισκεπτών από το εξωτερικό. Στις εν λόγω συναντήσεις παρευρέθησαν, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Μονεμβασιάς, ξενοδόχοι της περιοχής, προκειμένου να έχουν απευθείας επιχειρηματικές επαφές με τους τουριστικούς πράκτορες και να μπορέσουν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες εμπορικές συμφωνίες. Ενδεικτικά, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Ινδία, η Τουρκία, καθώς και χώρες της Βαλκανικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και με ελληνικά τουριστικά γραφεία, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε η περιοχή του Δήμου Μονεμβασιάς και στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας που επισκέφθηκαν την έκθεση. Η αγορά της Βόρειας Ελλάδας είναι παραδοσιακά μια φιλική αγορά για την περιοχή της Μονεμβασιάς, και ο Δήμος έχει επενδύσει σε αυτήν τόσο μέσω της συμμετοχής του στη διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia όσο και μέσα από ποικίλες ενέργειες προβολής στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιφέρεια.