Τις δύο σκληρότερες γόμες της θα διαθέσει η Pirelli στις ομάδες της Formula 1, στο Grand Prix της Βραζιλίας, τον τελευταίο αγώνα της φετινής σεζόν.

Παράλληλα, όλοι οι πιλότοι θα έχουν στη διάθεσή τους και από δύο σετ πρωτότυπων ελαστικών μέσης γόμας, με τα χαρακτηριστικά του 2014. Τη συγκεκριμένη γόμα θα μπορούν να τη δοκιμάσουν στις ελεύθερες δοκιμές 1 και 2 της Παρασκευής 22 Νοεμβρίου.

«Επιλέξαμε τη σκληρή και τη μέση γόμα λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery.

«Η φημισμένη πίστα του Interlagos παρά το γεγονός ότι απέκτησε καινούργια άσφαλτο πριν από λίγα χρόνια, συνεχίζει να έχει αρκετές μικρές ανωμαλίες στο οδόστρωμα, καταπονώντας έτσι τα ελαστικά καθώς ψάχνουν να βρουν πρόσφυση», πρόσθεσε ο P. Hembery.

Νικητής στο περσινό Grand Prix της Βραζιλίας ήταν ο Jenson Button με McLaren. O Βρετανός ακολούθησε στρατηγική δύο pit stop, ενώ ο αγώνας έγινε σε μικτές καιρικές συνθήκες. Το σημείο-κλειδί για τη νίκη του J. Button ήταν ότι παρέμεινε στην πίστα με τη μέση γόμα ακόμη κι όταν είχε ξεκινήσει να βρέχει.

Πέρυσι, λόγω των συνεχών εναλλαγών στις καιρικές συνθήκες, κάποιοι πιλότοι χρειάστηκε να κάνουν μέχρι και τέσσερα pit stop στον αγώνα.

auto.in.gr