Ο Romain Grosjean θα πρέπει πλέον να συγκαταλέγεται στους τέσσερις κορυφαίους πιλότους της Formula 1, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Lotus, Eric Boullier. Μετά και τη δεύτερη θέση του Γάλλου στο Grand Prix των ΗΠΑ, η σχέση του με την ομάδα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο.

Ο R. Grosjean έδειξε πολύ μεγάλη βελτίωση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και μετρά τέσσερις παρουσίες στο βάθρο σε πέντε αγώνες. Στον αγώνα του Austin ο Γάλλος ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να απειλήσει τις Red Bull και στη Lotus πλέον είναι σίγουροι ότι έχουν έναν superstar στην ομάδα τους.

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι ο Romain είναι πολύ γρήγορος. Ίσως να ήταν υπερβολικά γρήγορος κάποιες φορές», δήλωσε ο E. Boulier, αναφερόμενος στα συχνά ατυχήματα που προκάλεσε πέρυσι αλλά και φέτος.

«Έχοντας ολοκληρώσει κάποια οικογενειακά θέματα –έγινε πατέρας πρόσφατα- αυτά σίγουρα τον βοήθησαν να φτάσει σε ένα νέο επίπεδο αυτοπεποίθησης και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε στην πίστα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Lotus.

«Γίνεται ένας φοβερός οδηγός που κατά τη γνώμη μου ανήκει στην κορυφαία τριάδα ή τετράδα», πρόσθεσε.

Ο E. Boulier δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ρόλο που έπαιξε η αποχώρηση του Kimi Raikkonen.
«Ο συνδυασμός της των αλλαγών στην προσωπική ζωή του και της αποχώρησης του Kimi του επέφεραν πολλή εμπιστοσύνη. Ίσως ήταν η ώθηση που χρειαζόταν για να απογειωθεί», κατέληξε.

auto.in.gr