Εάν θελήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιος είναι εκείνος ο τόπος της χώρας μας που, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, προσφέρεται για υπέροχες αποδράσεις και μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες όλες (κυριολεκτικά!) τις εποχές του χρόνου, δύσκολα θα περάσει απ’ το μυαλό μας κάτι διαφορετικό από τη Μαγνησία.

Ο μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας, οι σπάνιες μορφολογικές εναλλαγές και αντιθέσεις, οι δασωμένες βουνοπλαγιές, τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τα γραφικά μονοπάτια, οι δαντελωτές ακρογιαλιές και οι γραφικοί όρμοι ενθουσιάζουν τους λάτρεις της φύσης, του περιπατητικού τουρισμού και των ορειβατικών εξορμήσεων.

Από την άλλη πλευρά, η σύγχρονη πόλη του Βόλου, με ξεχωριστή γοητεία, πολλή ζωή και αξιοσημείωτη πολιτιστική δραστηριότητα, οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι και οι εκκλησιαστικοί θησαυροί, τα παραδοσιακά πηλιορείτικα χωριά με τα λαμπρά δείγματα αρχιτεκτονικής συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για πολυήμερες διακοπές ή και σύντομες εξορμήσεις.

Το long weekend της 28ης Οκτωβρίου προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία για απόδραση σε όσους αποζητούν ώρες γαλήνης και χαλάρωσης:  Μαγνησία, Βόλος και Πήλιο, Παγασητικός και Αιγαίο. Τι καλύτερο;