Από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» νομού Θεσσαλονίκης, εγκαινιάζει την 1η Βαλκανική Συνάντηση με θέματα που αφορούν στην ενημέρωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

«Ο καρκίνος δεν έχει σύνορα. Οι γυναίκες στο πρώτο άκουσμα του καρκίνου, νιώθουμε τα ίδια ακριβώς συναισθήματα φόβου και αγωνίας σε όλα τα σημεία της γης, όπου και αν βρισκόμαστε. Η χαρά της νίκης μετά την ολοκλήρωση των θεραπειών, και η διάθεση αλληλοβοήθειας που αναπτύσσεται στις εθελόντριες του Συλλόγου μας προς τις νέες ασθενείς, ήταν η πηγή έμπνευσης, αυτής της πρώτης Συνάντησης και η διεύρυνση της στα Βαλκάνια εφ’ όσον αρκετά μέλη μας προέρχονται από τις γειτονικές χώρες και έχουμε τις ίδιες σκέψεις και προβληματισμούς όσον αφορά στον καρκίνο μας», εξηγεί η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Ντελιοπούλου.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, η μέρα θα είναι αφιερωμένη στη φροντίδα, ομορφιά και υγεία για όλες τις γυναίκες με καρκίνο μαστού. Στις 17.00 μ.μ. το απόγευμα θα φωταγωγηθεί ροζ το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» για να νιώσουν οι ασθενείθς ότι «δεν είναι μόνοι και μαζί θα προχωρήσουμε».

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου (10.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο «Ολύμπιον» στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» ημερίδα με εισηγήσεις γιατρών σε θέματα που, αφορούν την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν γιατροί και μελη Συλλόγων Καρκίνου του Μαστού, από τα Βαλκάνια. Στο κλείσιμο της ημερίδας, στις 16.00 μ.μ. οι συμμετέχοντες θα σχηματίσουν με ροζ μπαλόνια το διεθνές σύμβολο πρόληψης του καρκίνου του μαστού, το ανθρώπινο κορδελάκι με σκοπό την απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού. Φορέστε κάτι ροζ και ελάτε να ενώσουμε τα χέρια και να μεταδώσουμε το ηχηρό μήνυμα ότι η «πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές»!

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου (10.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.), θο καρκίνος συνδέεται με την τέχνη στο «Ολύμπιον» στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας», με δρώμενα τέχνης όπως κουκλοθέατρο για παιδιά, art therapy για νέες γυναίκες, παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος μελών «Υπενθυμίσεις Ζωής», μαρτυρίες μελών και βράβευση ενός 87χρονου μέλους που ζει 47 χρόνια μετά τον καρκίνο, για να διαδοθεί το μήνυμα ότι «ο καρκίνος μαστού θεραπεύεται».

Η Βαλκανική Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΕΤΑΞΑ ακούγοντας το χρόνο», παραγωγή του Σταύρου Ψυλλάκη.

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας από το λεύκωμα που εκδόθηκε από τον Σύλλογο σε συνεργασία με τον φωτογράφο Στέφανο Τσακίρη με τίτλο «Υπενθυμίσεις Ζωής», η οποία θα έχει διάρκεια από 14 – 21 Οκτωβρίου στην είσοδο της αίθουσας «Παύλος Ζάννας».

Είσοδος Ελεύθερη.

health.in.gr