1, Αυτοσυγχαιρόμαστε πως τα ξένα πανεπιστήμια είναι γεμάτα Έλληνες καθηγητές και ερευνητές. Εγώ όμως δεν έχω ακούσει να έχει μετρήσει κανείς τους ξένους στα πανεπιστήμια μιας χώρας και να βρήκε πως ως ποσοστό οι Έλληνες είναι περισσότεροι από άλλες εθνότητες (σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας προέλευσης). Αν κάποιος έχει αντικειμενική μέτρηση που το αποδεικνύει παρακαλώ να με ενημερώσει.

2. Η χαζομάρα μας είναι τόσο μεγάλη που δεν καταλαβαίνουμε ότι όταν διώχνεις στο εξωτερικό τα καλύτερα μυαλά σου γιατί δεν αναγνωρίζονται στη χώρα τους αυτό είναι απόδειξη ανικανότητας, βλακείας και φυσικά διαφθοράς. Είμαστε τόσο άχρηστοι που ούτε ποιος είναι ικανός και ποιος όχι δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

3. Λέμε πως θα μας σώσει από την κρίση το » επιχειρηματικό δαιμόνιο » (χα, χα, χα) του Έλληνα. Τόσα χρόνια τώρα πουλάμε κοψοχρονιά το λάδι μας στους Ιταλούς που το βάζουν σε ωραία μπουκάλια και το πουλάνε πανάκριβα για δικό τους. Πιστεύετε πραγματικά πως η κοινωνία που δεν μπορεί να βάλει λάδι σε όμορφα μπουκάλια και να τα πουλήσει είναι ικανή για οτιδήποτε άλλο;

4. Θυμάστε τα τραβήγματά μου με την άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου; Πήγα με τα δικαιολογητικά στην αστυνομία. Παρότι μου τα είπαν 2 φορές δύο διαφορετικοί άνθρωποι από το τηλέφωνο όταν έφτασα εκεί τελικά μου ζήτησαν άλλα. Εκείνο που με ισοπέδωσε όμως ήταν πως έπρεπε να τα φέρω σε κλειστό φάκελο. Αν είναι ανοικτός δεν τα δέχονται γιατί υπάρχει ειδική διαταγή! Την επόμενη φορά θα τα φέρω με ανοικτό φάκελο και θα τον κλείσω μπροστά στο αστυνομικό τμήμα έτσι για σπάσιμο.

Και για να τελειώνουμε. Αν εσείς θέλετε να παίζετε το παιγνιδάκι των μελών του πανέξυπνου λαού που όλοι συνωμοτούν για να τον υπονομεύσουν δικαίωμά σας. Εγώ δεν θα παίξω μαζί σας.

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Γιώργος Επιτήδειος