Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διασφάλιση των εργαζομένων στα καταστήματα Φωκά ζητά η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων

Διασφάλιση των εργαζομένων στα καταστήματα Φωκά ζητά η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων

Στις εφιαλτικές διαστάσεις της ανεργίας στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου, μετά τη βροχή λουκέτων, ζητώντας διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα καταστήματα «Φωκάς» και προστασία των εργαζομένων όποια λύση και αν βρεθεί.

Όποια λύση και να βρεθεί για τα καταστήματα «Φωκάς», είτε με συνέχιση της λειτουργίας της ίδιας επιχείρησης, είτε με εγκατάσταση άλλης, πρέπει να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας, με την κάλυψη από τους υπάρχοντες εργαζόμενους, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και να γίνεται κανονικά η καταβολή των μισθών από δω και πέρα, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε επισήμανε ότι είναι τεράστιο το πρόβλημα της ανεργίας στον κλάδο των εμποροϋπαλλήλων και ανέφερε ως παραδείγματα την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων «Sprider», την έξωση και διακοπή λειτουργίας στα καταστήματα «Φωκάς» και τους απλήρωτους εργαζόμενους από την επιχείρηση «Αρβανιτίδης».

Κατήγγειλε ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με 220 ευρώ το μήνα για τετράωρη απασχόληση, με ανύπαρκτα δικαιώματα και για δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα τόνισε ότι παρατηρείται συγκεντροποίηση εμπορικού κεφαλαίου στη Θεσσαλονίκη από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και σημείωσε πως τα σημερινά προβλήματα οφείλονται στις αποφάσεις των κυβερνήσεων που υλοποιούν εντολές της τρόικας, ενώ καταλόγισε ευθύνες και στον «εργοδοτικό συνδικαλισμό», όπως είπε, εκτοξεύοντας κατηγορίες εναντίον των συνδικαλιστικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Καλαντίδου κάλεσε τους εμποροϋπαλλήλους της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί του Σαββάτου (5/10), στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024