Με σύνθημα «Έχετε μία καλή ιδέα για start-up; Πραγματοποιήστε την!» η Google προσκαλεί προγραμματιστές και λάτρεις των φιλόδοξων δημιουργών στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, εκεί όπου θα διεξαχθεί το τετραήμερο Google Launchpad από την Δευτέρα 7 έως την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013.

Το τετραήμερο σεμινάριο είναι δωρεάν και σε αυτό εργαζόμενοι της Google και ομιλητές από τη διεθνή κοινότητα προγραμματιστών θα παραστούν για να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες αλλά και για να τους παρουσιάσουν εργαλεία-κλειδιά μέσα από διάφορα σεμινάρια όπως User Interface /User Experience Workshop, Proof Of Concept Development Workshop, και Marketing/Pitch Skills Workshop.

Στο τέλος της εβδομάδας οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα επιλεγμένο πάνελ επιχειρηματιών και οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη για την πραγματοποίησή τους. Η υποστήριξη θα περιλαμβάνει τρίμηνη παροχή γραφείων και εγκαταστάσεων, νομικών και λογιστικών συμβουλών καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την iqbility και εργασιακών χώρων και σεμιναρίων για νομικά και λογιστικά θέματα, και για web design και web development προσφερόμενα από το Found.ation. Επιπλέον οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν 2.000 δολάρια πίστωση για χρήση της Google Cloud Platform προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους web ή mobile εφαρμογή.

Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα που φιλοξενεί το Google Launchpad, ακολουθώντας το λανσάρισμά του στο Google Campus Tel Aviv.

Το Google Launchpad αποτελεί μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Google να ενισχύσει τους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο μέσω προγραμμάτων, συνεργασιών, αλλά και των ίδιων των προϊόντων της, με στόχο να προσφέρει ουσιαστικές οικονομικές ευκαιρίες σε ανθρώπους, επιχειρήσεις και κοινότητες.

Το Google Launchpad θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας (πρώην Εθνικό Ωδείο), από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Ο αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να εγγραφούν έως και την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία