Ευφραιμίδη Μαρίλη

Ένας αγνώριστος Ράιαν Γκόσλινγκ πρωταγωνιστεί στο θρίλερ του Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν «Only god forgives» (το ντουέτο είχε συνεργαστεί στο «Drive» που χάρισε στον Ρεφν το βραβείο σκηνοθεσίας στις Κάννες πριν από δυο χρόνια).
Με σκοτεινά πλάνα, θολές εικόνες από τα νυχτερινά φώτα του υποκόσμου, αναφορές στους μεγάλους Ασιάτες δημιουργούς με φόντο τη λιγότερο τουριστική εικόνα της Ταϊλάνδης, κλειστοφοβικούς διαδρόμους και κόκκινα φίλτρα, η ταινία μας βάζει σε ένα τρομακτικό αλλά ρεαλιστικό κόσμο.
Η υπόθεση: ο Τζούλιαν (Γκόσλινγκ), Βρετανός από οικογένεια μαφιόζων, κρύβει τις παράνομες δραστηριότητές του -διακίνηση ναρκωτικών και λαθρεμπόριο- πίσω από ένα boxing club στη Μπανγκόκ. Όταν σκοτώνεται ο αδελφός του, Μπίλι, η μητέρα τους Τζένα (Κρίστιν Σκοτ-Τόμας) έρχεται από την Αγγλία ζητώντας εκδίκηση. Ο Τζούλιαν, με τις διασυνδέσεις του στον υπόκοσμο της πόλης αναζητά τον υπαίτιο της δολοφονίας. Οι έρευνες τον οδηγούν σε ένα βετεράνο αστυνομικό, γνωστό στα στέκια των εγκληματιών ως ο «Άγγελος της Εκδίκησης», που γνωρίζει τα πάντα για κάθε παράνομη κίνηση και λειτουργεί κατά βούληση ως δικαστής και τιμωρός. Η Τζένα απαιτεί από το γιο της να τον σκοτώσει, αλλά μια τέτοια πράξη μπορεί να αποβεί μοιραία.
Μπορεί το «Only god forgives» να απογοήτευσε την πλειοψηφία των κριτικών στις Κάννες, αν όμως τελικά προβληθεί στην Ελλάδα θα εντυπωσιάσει με το σκοτεινό σκηνοθετικό βλέμμα του δανού δημιουργού.

woman.in.gr