Την περίοδο 2010-2015, ο Όμιλος Deutsche Telekom θα έχει επενδύσει συνολικά 23 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία, ενώ στα άμεσα σχέδια της DT είναι να δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο Wi-Fi που θα καλύπτει ολόκληρη την πόλη του Αμβούργου. Στόχος της «επένδυσης στα δίκτυα του μέλλοντος» είναι να επιτευχθούν ταχύτητες mobile Internet έως και 150 Mbps, αλλά και ταχύτητες 100 Mbps με την ανάπτυξη δικτύων οπτικής ίνας και VDSL Vectoring.

Εκτός από το Αμβούργο και την Γερμανία, οι τεχνολογικές αυτές καινοτομίες αναμένεται να εφαρμοστούν και σε άλλες πόλεις και χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Deutsche Telekom πραγματοποιεί σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου εκδήλωση με θέμα τα δίκτυα του μέλλοντος στο Βερολίνο. Στην εκδήλωση συμμετέχουν ενεργά και τα Εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης του ΟΤΕ, όπου ο κος Τηλέμαχος Δούκογλου, επικεφαλής των εργαστηρίων παρουσιάζει την έρευνα των εργαστηρίων για το VDSL Vectoring.

Η ομάδα των Εργαστηρίων του ΟΤΕ

Τα εργαστήρια Νέων Τεχνολογιών του ΟΤΕ έχουν αναλάβει την αξιολόγηση και τις δοκιμές της νέας ευρυζωνικής τεχνολογίας Vectoring για λογαριασμό ολόκληρου του Ομίλου Deutsche Telekom. Η τεχνολογία vectoring μπορεί να επιτρέψει ακόμα και τον διπλασιασμό της ταχύτητας του VDSL φτάνοντας έως τα 100Mbps download και τα 40Mbps upload, εξουδετερώνοντας τον «θόρυβο» στα καλώδια χαλκού. Ο ΟΤΕ εξηγεί τι ακριβώς φέρνει το VDSL vectoring.

Απόσπασμα από την παρουσίαση του κ.Δούκογλου για το VDSL2 Vectoring

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το VDSL vectoring στο tech.in.gr:

Στην εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου, ο επερχόμενος διευθύνοντας σύμβουλος της Deutsche Telekom κ. Tim Höttges δήλωσε πως «η συμφωνία μετόχων δίνει την δυνατότητα στον γερμανικό όμιλο να αγοράσει ποσοστό από το ελληνικό Δημόσιο», ωστόσο επεσήμανε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι καινούργιο». Ο CTO της DT απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το 10% του ΟΤΕ που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο (η DT κατέχει το 40% του ΟΤΕ).

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με δίκτυα επόμενης γενιάς στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία