Την προσπάθεια της Land Rover να επικαιροποιήσει τα σχεδιαστικά -και όχι μόνο- χαρακτηριστικά του Discovery μαρτυρά η παρουσία του βρετανικού SUV στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Αν και οι ουσιαστικότερες παρεμβάσεις αφορούν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα τον εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 3,0 λίτρων, οι σχεδιαστικές αλλαγές είναι εκείνες που θα τραβήξουν τα βλέμματα.

Οι περισσότερες από αυτές εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, καθώς πέρα από τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τη νέα κεντρική εισαγωγή αέρα, στο καπό το λογότυπο της βρετανικής φίρμας έχει αντικαταστήσει αυτό του μοντέλου.

Αναβαθμισμένος επιστρέφει, μεταξύ άλλων, και ο κατάλογος του εξοπλισμού, περιλαμβάνοντας σύγχρονες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας.

Καταλήγοντας στον εξακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 256 ίππων και 600 Nm ροπής, η προσθήκη ενός συστήματος start&stop αποδείχθηκε αρκετή για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου στα 8,0 λίτρα/100 χλμ. και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στα 213 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Στην περίπτωση του Range Rover, τη διαφορά κάνουν τα νέα και αποδοτικότερα κινητήρα σύνολα που έρχονται να προστεθούν στην γκάμα του.

Ο λόγος για έναν V8 κινητήρα diesel χωρητικότητας 4,4 λίτρων και απόδοσης 339 ίππων και για ένα υβριδικό σύνολο, το οποίο συνδυάζει έναν V6 πετρελαιοκινητήρα αποδίδοντας 340 ίππους.

Γ.Α

auto.in.gr