Ελαφρύτερη κατά 70 κιλά και εξοπλισμένη με τον αγωνιστικών προδιαγραφών V10 κινητήρα των 570 ίππων, η LP 570-4 Squadra Corse πρόκειται να αποτελέσει την ταχύτερη έκδοση παραγωγής της Gallardo.

Παράλληλα, οι αεροδυναμικές παρεμβάσεις στο αμάξωμα της συγκεκριμένης Gallardo και ειδικότερα η προσθήκη της πίσω αεροτομής, τριπλασιάζει τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται στον πίσω άξονα, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες κίνησης.

Ο συνδυασμός του περιορισμένου βάρους -μόλις 1.340 κιλά- με την ισχύ των 570 ίππων, επιτρέπει στη συγκεκριμένη έκδοση της Gallardo να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και να φτάνει την ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα.

Για την επιβράδυνση του αυτοκινήτου φροντίζουν τα κεραμικής σύνθεσης φρένα, ενώ η μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός αυτοματοποιημένου κιβωτίου έξι σχέσεων.

Χωρίς να συνυπολογίζει κανείς την επιβάρυνση που προκύπτει από τους φόρους, η τιμή της εν λόγω Lamborghini ξεπερνά τα 191.000 ευρώ.

Γ.Α

auto.in.gr