Στην κατηγορία των crossovers πρόκειται να δραστηριοποιηθεί η Jaguar, ακολουθώντας -έστω και καθυστερημένα- το παράδειγμα των ανταγωνιστών της.

Το C-X17 concept, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην 65η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια τις προθέσεις της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν αποκλειστικά με την παραγωγή ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου αλλά και με την εξέλιξη ενός αλουμινένιου πλαισίου, το οποίο θα φιλοξενήσει -μεταξύ άλλων- και ένα μεσαίων διαστάσεων sedan.

To συγκεκριμένο μοντέλο, μάλιστα, θα είναι το πρώτο που θα εφοδιάζεται με τους νέους τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και diesel της Jaguar.

Επιστρέφοντας στο crossover της Jaguar, το C-X17 φτάνει σε μήκος τα 4,718 μέτρα, γεγονός που του επιτρέπει να φιλοξενεί έως και επτά επιβάτες στο εσωτερικό του.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις τεχνικές του προδιαγραφές, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία τετρακίνησης, η οποία σε συνδυασμό με την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος (21,3 εκατοστά) δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την κίνηση του αυτοκινήτου στο χώμα.

Γ.Α

auto.in.gr