Τη νέα γενιά του supermini της επεφύλαξε η κορεατική φίρμα για την 65η έκθεση της Φρανκφούρτης.

Το νέο i10 υιοθετεί μια ωριμότερη εικόνα σε σχέση με το παρελθόν χάρη στη νέα σχεδίασή των στοιχείων που συναποτελούν το αισθητικό του αποτύπωμα το οποίο φέρει την υπογραφή του κέντρου σχεδιασμού της φίρμας στην Ευρώπη.

Παράλληλα με τη νέα σχεδίαση το i10 αυξάνει και τις διαστάσεις του, προς όφελος τόσο μιας επιβλητικότερης παρουσίας όσο και μιας πιο ευρύχωρης καμπίνας επιβατών.

Έτσι, το Huyndai i10 κερδίζει 8,0 εκατοστά σε μήκος, 6,5 εκ. σε πλάτος ενώ μειώνει το ύψος τους κατά 5,0 εκατοστά, διεκδικώντας τον τίτλο της μεγαλύτερης ευρυχωρίας στο εσωτερικό για την κατηγορία αλλά και κατοχυρώνοντας εκείνον του μεγαλύτερου χώρου αποσκευών της κατηγορίας του.

Ο τελευταίος φτάνει τη χωρητικότητα των 252 λίτρων, μέγεθος που με την αναδίπλωση των καθισμάτων αυξάνεται σε 1.046 λίτρα.

Σε επίπεδο κινητήρων το νέο Hyundai i10 θα διατεθεί με δύο βενζινοκινητήρες 1,0 και 1,25 λίτρων ισχύος 66 και 87 ίππων αλλά και ένα σύνολο υγραερίου με χωρητικότητα 1,0 λίτρου και απόδοση 67 ίππους.

Το προφίλ του κορεατικού supermini συμπληρώνει η παρουσία έξι αερόσακων και σύστημα ελέγχου της πίεσης των ελαστικών στη λίστα στοιχείων του βασικού του εξοπλισμού.

Επιπλέον, κάτω από τις ανασχεδιασμένες του επιφάνειες το i10 διαθέτει αναβαθμισμένη ανάρτηση η οποία συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα στοιχεία του υπόσχεται περισσότερη άνεση, βελτιωμένη ποιότητα κύλισης και αναβαθμισμένα οδικά χαρακτηριστικά.

auto.in.gr