Με μια πρωτότυπη εκδοχή της νέας γενιάς του S-Max προσγειώνεται η μπλε οβάλ φίρμα στην Φρανκφούρτη. Το πρωτότυπο S-Max συνοδεύει το μέχρι σήμερα γνωστό Mondeo το οποίο αναλαμβάνει να συστήσει στο κοινό, τις νέες επιλογές που θα προσφέρουν από το 2015 τα μοντέλα της Ford και οι οποίες θα διατίθενται στις κορυφαίες εξοπλιστικές εκδόσεις που θα φέρουν τα διακριτικά Vignale και θα απευθύνονται στο 10-15% των αγοραστών που αναζητούν περισσότερα σε επίπεδο πολυτέλειας αλλά και αισθητικής.

Σε ό,τι αφορά το νέο Ford S-Max υιοθετεί την τελευταία εξέλιξη του σχεδιαστικού κώδικα της «μπλε οβάλ» φίρμας όπως αποτυπώθηκε στα πιο πρόσφατα πρωτότυπα και μη, μοντέλα της.

Έτσι, την εικόνα του πολυμορφικού μοντέλου συνθέτουν στοιχεία όπως η χαρακτηριστική νέα γρίλια, το έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ που δημιουργεί τόξο με την οροφή, οι έντονα ανάγλυφες γραμμές του αμαξώματος και η πληθώρα λεπτομερειών από χρώμιο.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η έξυπνη διαμόρφωση του θαλάμου, καθώς, η κατά βάση, τετραθέσια διάταξη μπορεί να μεταβληθεί εύκολα σε πενταθέσια, με την αναδίπλωση του μεσαίου καθίσματος της πίσω σειράς, αναλόγως με τις απαιτήσεις. Οι επενδύσεις του θαλάμου αποτελούνται από δέρμα, ενώ οι λεπτομέρειες από πλαστικό μιμούνται την εικόνα του ανθρακονήματος.

Παράλληλα, το πρωτότυπο S-Max εξοπλίζεται με την τελευταία εξέλιξη του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της «μπλε οβάλ» φίρμας, Sync το οποίο επιτρέπει και την αξιοποίηση άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ στην εκδοχή που θα παρουσιαστεί στο πολυμορφικό μοντέλο θα έχει τη δυνατότητα να ελέγχει και την υγεία των επιβατών ελέγχοντας τα επίπεδα γλυκόζης αλλά και την καλή λειτουργία της καρδιάς τους μέσω αντίστοιχων αισθητήρων-πιεσόμετρων που βρίσκονται εγκατεστημένοι στα καθίσματα.

Από πλευράς μηχανικών συνόλων, το πρωτότυπο S-Max θεξοπλίζεται με ένα κινητήρα EcoBoost χωρητικότητας 1,5 λίτρου ο οποίος θα ενταχθεί μελλοντικά στην γνωστή οικογένεια αποδοτικών κινητήρων της «μπλε οβάλ» φίρμας προσφέροντας απόδοση 180 ίππων.

Ν.Κ.

auto.in.gr