Την αναβαθμισμένη εκδοχή της μέχρι σήμερα γνωστής Continental GT V8 αποκάλυψε η Bentley. Στην έκδοση «S», o οκτακύλινδρος και διπλά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 4,0 λίτρων θα αποδίδει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ, φτάνοντας από τους 507 στους 528 ίππους.

Αντιστοίχως, η μέγιστη τιμή της ροπής αυξήθηκε στα 680 Nm, συμπαρασύροντας -μεταξύ άλλων- και τις επιδόσεις.

Έτσι, λοιπόν, η coupe εκδοχή του αυτοκινήτου επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα (0,3 δευτερόλεπτα ταχύτερα απ’ ότι στο παρελθόν) και η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 309 χλμ./ώρα.

Παρά την αύξηση της απόδοσης και τη βελτίωση των επιδόσεων, η κατανάλωση καυσίμου έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα. Για την ακρίβεια, το θηριώδες coupe καταναλώνει 10,6 λίτρα ανά 100 χλμ./ώρα και εκπέμπει 246 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Αλλαγές στο σύστημα μετάδοσης, το οποίο αποτελείται από ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης δεν παρατηρούνται, σε αντίθεση με την ανάρτηση που έχει υιοθετήσει νέες ρυθμίσεις, περιορίζοντας ταυτόχρονα την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος κατά 10 χιλιοστά.

Για τους άμεσα ενδιαφερόμενους, οι πρώτες παραδόσεις των Continental GT V8 S Coupe και Convertible θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Γ.Α

auto.in.gr