Αποδίδει 180 ίππους από μόλις 1.368 κ.εκ., επιβραδύνει χάρη στις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, διαθέτει ηλιοροφή και όλα τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που το συνδέουν με το μακρινό, πλην ένδοξο, παρελθόν του.

Ο λόγος για το Abarth 595 50th Anniversary ή αν προτιμάτε για την επετειακή έκδοση που εξελίχθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την παρουσίαση του θρυλικού Abarth 595.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, το οποίο πραγματοποιεί την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, ξεχωρίζουν το αυτοματοποιημένο κιβώτιο “Abarth Competizione”, οι τροχοί των 17 ιντσών, το τροποποιημένο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων καθώς και οι νέες ρυθμίσεις της ανάρτησης.

Οι αναφορές στον μακρινό πρόγονο του αυτοκινήτου δεν λείπουν και από το εσωτερικό τμήμα, όπου πρωταγωνιστούν τα τύπου bucket καθίσματα.Το Abarth 595 50th Anniversary θα παραχθεί σε μόλις 299 αντίτυπα.

Αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα του Abarth 695 Maserati Edition, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η παραγωγή θα τερματιστεί στις 49 μονάδες (η Abarth ιδρύθηκε το 1949).

Η συγκεκριμένη έκδοση βασίζεται στο Abarth 500 Cabrio και διακρίνεται τόσο για τον χρωματισμό του αμαξώματος (Record Grey Color) όσο και για τον σχεδιασμό των ζαντών.

Γ.Α

auto.in.gr