Συνεχίζοντας μια off-road παράδοση 60 χρόνων το εμβληματικό SUV της Toyota περνάει την καθιερωμένη διαδικασία ανανέωσης, αποκτώντας πιο επιθετική εμφάνιση σε συνδυασμό με προσθήκες οι οποίες αφορούν τόσο τη βελτίωση της συνολικής εικόνας του, εντός και εκτός, όσο και την καλύτερη και ευκολότερη αξιοποίηση των τετρακίνητων δυνατοτήτων του.

Στο μπροστινό τμήμα του Land Cruiser ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με τα ενσωματωμένα LED ημέρας και η μεγαλύτερη, πιο επιβλητική γρίλια, τα οποία στοχεύουν στην αισθητική ανανέωση του ιαπωνικού SUV τονίζοντας, «τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά του, την αξιοπιστία και τις εξαιρετικές off-road ικανότητές του», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι Ιάπωνες.

Στο πίσω τμήμα, οι τόνοι έχουν διατηρηθεί πιο χαμηλά με το ιαπωνικό SUV να υιοθετεί καινούρια φωτιστικά σώματα ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αισθητικές αλλαγές έχουν επιφέρει και μια οριακή αύξηση 2,0 εκατοστών στο συνολικό του μήκος.

Επιπλέον, το Land Cruiser θα είναι διαθέσιμο και σε τέσσερα καινούρια χρώματα Attitude Black Mika, Bronze Mica Metallic, Dark Green Mica και Dark Blue Mica ενώ το σύνολο συμπληρώνουν οι νέου σχεδιασμού ζάντες.

Στο εσωτερικό που διατηρεί το γνώριμο σχεδιαστικό του ύφος, στις αλλαγές συμπεριλαμβάνονται η ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, οι νέες επενδύσεις αλλά και οι βελτιώσεις στα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς.

Στο κέντρο του ταμπλό διακρίνονται τα νέα χειριστήρια για το ηχοσύστημα αλλά και ένα νέο χειριστήριο το οποίο αντιστοιχεί στην παραμετροποίηση του Multi-Terrain Select μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει την καλύτερη ρύθμιση, αναλόγως με τις απαιτήσεις του εδάφους εντός ή εκτός δρόμου, για την μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των τετρακίνητων δυνατοτήτων του ιαπωνικού SUV.

Στο ίδιο πνεύμα στα νέα εξοπλιστικά στοιχεία Land Cruiser έχει προστεθεί και μια νέα οθόνη 4,2 ιντσών όπου εμφανίζονται όλες οι ενδείξεις για τα επίπεδα πρόσφυσης κάθε τροχού ξεχωριστά, τη λειτουργία του traction control, του συστήματος τετρακίνησης και παραμέτρων, όπως η γωνία του αυτοκινήτου σε σχέση με το έδαφος που αφορούν την κίνηση στις πιο απαιτητικές διαδρομές.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, το ανανεωμένο Land Cruiser θα διατεθεί στην Ευρώπη με δύο επιλογές μία βενζίνης και μία πετρελαίου. Στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για τον V6 4,0 λίτρων με απόδοση 282 ίππους και 385 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Ο παραπάνω συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα στο ιαπωνικό SUV να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται σε 180 χλμ./ώρα.

Την πετρελαιοκίνητη έκδοση εξοπλίζει ένα τετρακύλινδρο μοτέρ με χωρητικότητα 3,0 λίτρων με απόδοση 190 ίππων και 420 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο, η πετρελαιοκίνητη έκδοση του Land Cruiser επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 10,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 175 χλμ./ώρα.

auto.in.gr