Όλο και πιο δύσκολη γίνεται η δουλειά των πυροσβεστών στο Λονδίνο, αλλά όχι για αυτό που φαντάζεστε. Δεν είναι τόσο οι φωτιές, για τις οποίες έτσι και αλλιώς η εκπαίδευση είναι σκληρή, όσο τα άλλα περίεργα ή «χαριτωμένα» περιστατικά: παιδιά που κόλλησαν σε γιο-γιο, ζευγάρια που έμειναν με τις χειροπέδες στο κρεβάτι και άλλα…

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας δήλωσε ότι για τα «πιπεράτα» ίσως και να ευθύνονται οι πωλήσεις του βιβλίου Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι, καθώς τα τελευταία χρόνια δέχονται πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμό ζευγαριών που έμειναν με τις χειροπέδες.

Από το 2010 η Υπηρεσία έχει κληθεί να απεγκλωβίσει 18 μωρά από γιο-γιο, αλλά και 500 ανθρώπους με δαχτυλίδια σφηνωμένα σε δάχτυλα χεριών ή… πέη.

Όπως αναφέρεται στον βρετανικό Τύπο, σε μια περίπτωση, το μόριο ενός άνδρα είχε σφηνώσει σε τοστιέρα.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις ανθρώπων με χέρια σφηνωμένα σε μηχανήματα γραφείου ή και παιδιά που παγιδευτήκαν σε διάφορα παιχνίδια.

Ο λόγος για τον οποίο η Υπηρεσία του Λονδίνου έδωσε τα στοιχεία στη δημοσιότητα είναι για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο: να χρησιμοποιεί το μυαλό του, την κοινη λογική και το κυριότερο: αν πρόκειται για χειροπέδες, καλό είναι το κλειδάκι να είναι κάπου δίπλα…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ