Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση άρχισε χθες, Δευτέρα, από την Κόρινθο και το Αργος. Μέχρι στιγμής στη Μεσσηνία έχουν συλληφθεί 29 άτομα και έχουν προσαχθεί 113, ενώ κατεδαφίστηκαν 14 παραπήγματα σε δημόσιο χώρο της Καλαμάτας και διακόπηκε η παροχή ρεύματος σε τέσσερα καταλύματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση διεξάγεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, του αστυνομικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, αντιστρατήγου Ιωάννη Δικόπουλου, και του γενικού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου, υποστράτηγου Ηλία Γεωργόπουλου.

Ήδη, έχουν ελεγχθεί 400 άτομα και 165 αυτοκίνητα. Έχουν προσαχθεί 113 άτομα, εκ των οποίων 65 είναι αλλοδαποί και έχουν συλληφθεί 29 άτομα, 16 Έλληνες και 13 αλλοδαποί.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για κλοπή ρεύματος, υγειονομικές παραβάσεις, παράνομη οπλοκατοχή, για παραβάσεις του ΚΟΚ, πολεοδομικές παραβάσεις, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Επίσης, έχουν βεβαιωθεί 83 παραβάσεις και έχουν κατασχεθεί 6 κιλά χασίς, 2 κυνηγετικά όπλα με 70 φυσίγγια, 3 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά την επιχείρηση εκτελέστηκαν και δέκα αποφάσεις Διοικητικής Αποβολής και κατεδαφίστηκαν 14 παραπήγματα – σκηνές σε δημόσιο χώρο στη πόλη της Καλαμάτας, ενώ διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε τέσσερα καταλύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ