Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KTM 1290 Super Duke R: Ξυπνάει μέσα μας το κτήνος!

KTM 1290 Super Duke R: Ξυπνάει μέσα μας το κτήνος!

Ποιός είδε το "Κτήνος" στο φετινό Goodwood Festival of Speed και δεν το φοβήθηκε!


Το πρωτότυπο KTM 1290 SUPERDUKER, γνωστό και ως «Κτήνος» ή «Θηρίο» ή «Τέρας», μετά από την έκθεση του Μιλάνου, έκανε τη δεύτερη εμφάνισή του στο Goodwood Festival of Speed -αυτή τη φορά εν κινήσει- προκαλώντας σοκ και δέος!

Ο πρώην αναβάτης του MotoGP στα 250κ.εκ. και τωρινός αναβάτης εξέλιξης για την KTM, Jeremy McWilliams, πάλευε να τιθασεύσει το «Θηρίο» στη στενή και επικίνδυνη, μήκους 1.850 μέτρων διαδρομή του HillClimb, την κεντρική «πασαρέλα» του Goodwood.

Το Goodwood Festival of Speed είναι ένα εντυπωσιακό ετήσιο τριήμερο event που διοργανώνεται στο δυτικό Sussex της Αγγλίας όπου, εκτός από οδηγούς-θρύλους και celebrities κάθε είδους, συγκεντρώνει τα πιο εξωτικά, δίκυκλα και τετράτροχα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Σχεδόν κάθε petrolhead που σέβεται τον εαυτό του, αν δεν έχει καταφέρει να πάει, έχει στρέψει τουλάχιστον μία φορά το χαλάκι του προσκυνήματος προς αυτή τη μέκκα του μηχανοκίνητου σύμπαντος, αθλητικού ή μη.

Πάνω από 130.000 άνθρωποι περιφέρονται έμπλεοι ενθουσιασμού κάθε χρόνο στα -συχνά λασπωμένα- χωράφια του Λόρδου March για να δουν, να ακούσουν, να μυρίσουν τα κορυφαία δείγματα της auto-moto βιομηχανίας και να εξασφαλίσουν αυτόγραφα από μυθικές προσωπικότητες του χώρου.

To Goodwood Festival of Speed συμπλήρωσε φέτος τα 20 χρόνια του και το γιόρτασε με μια σχεδόν αβάσταχτη ποσότητα από «γκάζια» παντός είδους.

Η «μπρουταλιτέ» του Super Duke R έκλεψε την παράσταση για τους μοτοσικλετιστές. H ελεύθερη Akrapovic του «Κτήνους» πλημμύρισε τον χώρο με 125db δίνοντας ανά πάσα στιγμή και προς πάσα κατεύθυνση το στίγμα του.

Εξοπλισμένο με slick ελαστικά της Dunlop και τον McWilliams στο τιμόνι, το Super Duke R κινήθηκε από την πρώτη στιγμή εξωφρενικά γρήγορα καταγράφοντας ένα ανεπίσημο ρεκόρ της ανάβασης σε 54 δευτερόλεπτα. Σε κάποια σημεία η ταχύτητά του ξεπέρασε τα 220 χλμ./ώρα. Αυτή η επίδειξη φρενήρους δύναμης έγινε πέντε φορές μέσα στο τριήμερο.

Το μεγάλο στοίχημα του McWilliams ήταν να κρατήσει και τις δύο ρόδες της μοτοσικλέτας στην άσφαλτο! Το «Κτήνος» διαθέτει συστήματα περιορισμού της σούζας και του έντο (ανασήκωμα του πίσω τροχού) που στην προκειμένη περίπτωση ήταν απενεργοποιημένα.

Ο κινητήρας του είναι μια «χυδαία» ροπάτη εκδοχή της «καρδιάς» του KTMRC8 ενώ το βάρος του ενδέχεται να είναι χαμηλότερο και από την ιπποδύναμή του η οποία φλερτάρει με το νούμερο 180.

Το tailor made πλαίσιο είναι τύπου «χωροδικτύωμα», οι πρωτότυπες αναρτήσεις από την WP αγγίζουν την τελειότητα, τα φρένα «παγώνουν» τον χρόνο.

Είναι μια μοτοσικλέτα που όλοι ποθούν, ελάχιστοι μπορούν να την αποκτήσουν κι ακόμα λιγότεροι να την οδηγήσουν.

Το KTM 1290 Super Duke R, περισσότερο από λεφτά, θέλει κότσια, δεξιότητες και χέρια!

«Έχω οδηγήσει εκπληκτικές μοτοσικλέτες στο Goodwood, καμμία όμως τόσο συναρπαστική όσο «Το Κτήνος». Το όνομα του ταιριάζει απόλυτα», δήλωσε ο Jeremy McWilliams όταν κατέβηκε από τη σέλα, με την αδρεναλίνη του στα κόκκινα και συνέχισε:

«Ο Kevin Schwantz (σ.σ.: ο εξαιρετικά δημοφιλής Αμερικανός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής) μου είπε ότι είναι η αγαπημένη του μοτοσικλέτα στην εκδήλωση και ότι ήθελε να την οδηγήσει! Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες για το μοντέλο παραγωγής, όμως να είστε βέβαιοι ότι κανείς δεν θα απογοητευτεί».

auto.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024