Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικροσκοπική ισπανική κοινότητα θα είναι για πάντα το «γαλάζιο στρουμφοχωριό»

Μικροσκοπική ισπανική κοινότητα θα είναι για πάντα το «γαλάζιο στρουμφοχωριό»

Ένα ορεινό χωριό στην Ισπανία ανακάλυψε τον τρόπο να διασκεδάσει την κατήφεια που έχει προξενήσει στη χώρα η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, διατηρώντας το γαλάζιο χρώμα με το οποίο είχαν βαφτεί οι τοίχοι όλων των σπιτιών το 2011 για τις ανάγκες διαφημιστικής προώθησης της ταινίας κινουμένων σχεδίων Τα Στρουμφάκια. Το Χουθκάρ, ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με όχι πάνω από 250 κατοίκους, χαμένο στο καστανόδασος της ορεινής Ανδαλουσίας, έχει υποδεχθεί μέχρι σήμερα πάνω από 210.000 τουρίστες...

Ένα ορεινό χωριό στην Ισπανία ανακάλυψε τον τρόπο να διασκεδάσει την κατήφεια που έχει προξενήσει στη χώρα η παρατεταμένη οικονομική ύφεση, διατηρώντας το γαλάζιο χρώμα στους τοίχους των κατοικιών του, που είχαν βαφτεί έτσι το 2011 για τις ανάγκες διαφημιστικής προώθησης της ταινίας κινουμένων σχεδίων Τα Στρουμφάκια.

«Υπολογίζουμε πως περίπου 210.000 τουρίστες μας επισκέφθηκαν αφότου βάψαμε γαλάζια τα κτίριά μας και εξακολουθούν να συρρέουν» δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού Χουθκάρ Νταβίντ Φερνάντεθ.

Το Χουθκάρ, ένα παραδοσιακό χωριουδάκι με όχι πάνω από 250 κατοίκους, χαμένο στο καστανόδασος της ορεινής Ανδαλουσίας, έβαψε όλα τα κτίρια γαλάζια, ακόμη και την εκκλησία και το δημαρχείο του, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Sony Pictures για την προώθηση της ταινίας Τα στρουμφάκια 3D, καθώς εκεί είχε γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του φιλμ.

Έχει ονομαστεί το «πρώτο στουμφοχωριό στον κόσμο».

Οι παραγωγοί είχαν υποσχεθεί ότι θα ξανάβαφαν λευκά τα σπίτια του χωριού μετά τη λήξη της διαφημιστικής εκστρατείας, όμως οι κάτοικοι ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του χρώματος, λόγω και του μεγάλου οικονομικού οφέλους που απέφερε στο χωριό η έλευση τουριστών.

Βέβαια, για την ιστορία, τα σπίτια στο στρουμφοχωριό όπου ζουν τα γαλάζια ανθρωπάκια-ήρωες του βελγικού κόμικ έχουν σχήμα μανιταριού…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024