Μπορεί η βιομηχανία των καλλυντικών να βελτιώνει συνεχώς τη σύσταση και υφή των αντηλιακών προϊόντων, ωστόσο η φύση δεν παύει να διαθέτει τα απόλυτα «όπλα» κατά των επιβλαβών υπεριωδών ακτινών του ήλιου.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα «βαριά χαρτιά» της διατροφής που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την ικανότητα του δέρματος να παρέχουν προστασία έναντι της βλάβης που προκαλεί η UV ακτινοβολία. Και μην φανταστείτε τρόφιμα εξεζητημένα και σπάνια, αφού πρόκειται για πράγματα που καταναλώνουμε στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής. Το μυστικό τους είναι τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν.

Πρόκειται για ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, άτομα ή μόρια που συντελούν στην πρόωρη γήρανση και συχνά είναι το αποτέλεσμα της έκθεσής μας στον ήλιο χωρίς προστατευτικά μέσα. Οι ελεύθερες ρίζες «τριγυρίζουν» μέσα στο σώμα και «κλέβουν» τα ηλεκτρόνια από τα υγιή κύτταρα, στην προκειμένη περίπτωση του δέρματος. Τα αντιοξειδωτικά είναι οι «σωτήρες» του οργανισμού αφού διατρέχουν τον οργανισμό παρέχοντα επιπλέον ηλεκτρόνια στις ελεύθερες ρίζες ώστε να σταματήσουν να «βασανίζουν» τα υγιή κύτταρα.

health.in.gr