Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόγραμμα υποτροφιών για «μικρούς μουσικούς»

Πρόγραμμα υποτροφιών για «μικρούς μουσικούς»

Την υλοποίηση ενός προγράμματος υποτροφιών για «μικρούς μουσικούς» ανακοίνωσε το Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα.

Την υλοποίηση ενός προγράμματος υποτροφιών για «μικρούς μουσικούς» ανακοίνωσε το Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση.

Το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» έχει ως στόχο την ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα υποτροφιών απευθύνεται σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αφορά παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών από όλη την Αττική που έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, καθώς και αρχαρίους.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσω του προγράμματος, να δημιουργηθεί ένας «μουσικός κουμπαράς», τον οποίο θα ενισχύσουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν τον ίδιο σκοπό.

Οι υποτροφίες θα δοθούν με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στη μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες της εποχής, καλύπτοντας για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% έως 100%.

Οι μικροί υπότροφοι θα επιλεγούν κατόπιν ακροάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Ωδείου Αθηνών στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2013.

«Για το Ωδείο Αθηνών η κρίση γεννά νέες υποχρεώσεις, εξαιρετικά επείγουσες. Όσο σκληρός και αν είναι ο αγώνας για την επιβίωση τέτοιων θεσμών όπως το Ωδείο Αθηνών, η επιτυχής έκβαση του αγώνα αυτού συνδέεται με την απάντηση ότι κάθε θεσμός πασχίζει να δώσει λύση σε φλέγοντα προβλήματα της εποχής» είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος.

«Για εμάς είναι μεγάλη τιμή η σύμπραξη αυτή με το Ωδείο Αθηνών. Η συνεργασία μας απηχεί την πραγματική πίστη που τρέφουμε για έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς, το Ωδείο Αθηνών αλλά και την εμπιστοσύνη μας προς τη νέα του διοίκηση. Επιβεβαιώνει επίσης τη διαρκή πρόθεση και διάθεση του Ιδρύματος Λάτση να ενισχύει οτιδήποτε συνδέεται με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό με την ευρύτερη έννοια του όρου» ανέφερε ο Δημήτρης Αφεντούλης από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024