Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Curiosity απολαμβάνει το φεγγαρόφωτο στον Άρη

Το Curiosity απολαμβάνει το φεγγαρόφωτο στον Άρη

Ένα από τα δύο μικροσκοπικά φεγγάρια του Άρη διακρίνεται να ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό στο απόκοσμο βίντεο που κατέγραψε το ρομπότ Curiosity στον Άρη. Το θέαμα, βέβαια, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο μια πανσέληνος στη Γη: ο δορυφόρος Φόβος, ένας ακανόνιστος βράχος με μέση διάμετρο 22 χιλιόμετρα, είναι ορατός στον ουρανό ως περαστική, μικρή κουκκίδα.

Ένα από τα δύο μικροσκοπικά φεγγάρια του Άρη διακρίνεται να ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό στο απόκοσμο βίντεο που κατέγραψε το ρομπότ Curiosity στον Άρη.

Το βίντεο, το οποίο συγκεντρώνει 86 λήψεις με την κάμερα πλοήγησης του Curiosity, δείχνει τον δορυφόρο Φόβο να ανατέλλει λίγο μετά το ηλιοβασίλεμα στις 28 Ιουνίου. Το βίντεο διαρκεί μόλις 22 δευτερόλεπτα, καλύπτει όμως χρονικό διάστημα μισής περίπου ώρας.

Το θέαμα, βέβαια, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό όσο μια πανσέληνος στη Γη: ο Φόβος, ένας ακανόνιστος βράχος με μέση διάμετρο 22 χιλιόμετρα, είναι ορατός στον ουρανό ως περαστική, μικρή κουκκίδα.

Ο Δείμος, ο δεύτερος φυσικός δορυφόρος του πλανήτη, είναι ακόμα μικρότερος από τον Φόβο. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν μάλιστα ότι τα δύο φεγγάρια είναι πρώην αστεροειδείς που έτυχε να αιχμαλωτιστούν από τη βαρύτητα του Άρη.

Το Curiosity έφτασε στον Άρη τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι στιγμής δεν έχει απομακρυνθεί πολύ από το σημείο προσεδάφισης, λίγο έξω από τον μεγάλο Κρατήρα Γκέιλ. Παρόλα αυτά κατάφερε ήδη να διαπιστώσει ότι στην επιφάνεια του Άρη έτρεχε κάποτε γλυκό νερό, κατάλληλο για την εμφάνιση μικροβιακής ζωής.

Το επόμενο διάστημα, το εξάτροχο ρομπότ θα αρχίσει το ταξίδι του προς το Όρος Σαρπ, ένα βουνό στο κέντρο του κρατήρα με ύψος 5,5 χιλιομέτρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024