Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πλήθος κόσμου διαδήλωσε για μία ακόμη ημέρα έξω από την ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε για μία ακόμη ημέρα έξω από την ΕΡΤ

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων. Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου παρευρέθηκε ο γγ της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Πλήθος κόσμου παραμένει για μία ακόμη ημέρα στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Η λεωφόρος Μεσογείων άνοιξε στην κυκλοφορία αργά το απόγευμα. LIVE αναμετάδοση.

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων.

Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της απόφασης για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, σωματεία, οργανώσεις, κομματικές παρατάξεις και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στο ραδιομέγαρο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου παρευρέθηκε ο γγ της ΚΟ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Συγκέντρωση στο Νομισματοκοπείο πραγματοποίησε και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

Πλήθος κόσμου παραμένει έως αυτήν την ώρα -για μία ακόμη ημέρα- στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. Η λεωφόρος Μεσογείων άνοιξε στην κυκλοφορία αργά το απόγευμα.

Στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου, πραγματοποιούνται δρώμενα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Νωρίτερα εμφανίστηκε η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ ενώ για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί συναυλία με τα «μουσικά σύνολα» της ΕΡΤ.

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συνεδριάζει το διασωματειακό των ενώσεων του Τύπου για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, προς συμπαράσταση στους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους και να διαμαρτυρηθούμε εναντίον των απαράδεκτων μέτρων στο Δημόσιο» ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Νωρίτερα, αποδοκιμάστηκε ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ όταν απηύθυνε μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο γγ της ΓΣΕΕ, κ. Παπαγεωργόπουλος, ζήτησε την άμεση ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Να συνεχίσουν τον αγώνα οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας» ζήτησε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γ.Σαββίδης.

«Εστία πανευρωπαϊκής αντίστασης κατά του νεοφιλελευθερισμού» χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της, Δημήτρης Τρίμης, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατήγγειλε «ιδιωτικά συμφέροντα που επιδιώκουν να καταλάβουν τη συχνότητα της ΕΡΤ».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της ιταλικής Ένωσης δημοσιογράφων και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Φράνκο Σίντι.

Ο κ. Σίντι εξέφρασε αλληλεγγύη στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει με τη δημόσια τηλεόραση στην Ελλάδα δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε και ονειρευόμαστε. Παραβιάζει θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα». Ανέφερε, τέλος, ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει στην κινητοποίηση των 600.000 μελών της σε 180 χώρες.

Την Παρασκευή το μεσημέρι ο πρόεδρος και η γενική Διευθύντρια της EBU (European Broadcasting Corporation) θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Από τη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εκτίμησε ότι «αλλαγή εν κινήσει στην ΕΡΤ δεν είναι εφικτή», ενώ δέχτηκε πυρά από όλα τα κόμματα για την απόφαση της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ζήτησε τη διερεύνηση της «τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου».

Εξάλλου, με κοινή απόφαση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Σίμου Κεδίκογλου και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γκίκας Μάναλης, ανέλαβε εκκαθαριστής του οργανισμού.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, επανέλαβε ότι «η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με την ΕΡΤ ανοιχτή».

Ο κ. Κουβέλης απηύθυνε δε μήνυμα προς τον κ. Σαμαρά να μην φτάσει στα άκρα με την ΕΡΤ, διότι «όποιος επιχειρήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές θα έχει και την ευθύνη αυτής της επιλογής».

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ’ εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς.

Εν τω μεταξύ, η ηλεκτρονική διεύθυνση με το όνομα της νέας εταιρείας ΝΕΡΙΤ, όπως περιγράφεται στη σχετική υπουργική απόφαση, δεσμεύτηκε ήδη από τρίτο. Στο σχετικό δικτυακό τόπο, μεταδίδεται το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται από το Διαδίκτυο, την τηλεόραση του 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU στη διεύθυνση:

http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html

Οι κάτοχοι i-pad μπορούν να παρακολουθήσουν την εκπομπή στη διεύθυνση:
http://ebu_ios-i.akamaihd.net/hls/live/214400/ert/master.m3u8

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ποδόσφαιρο στην Ουκρανία - Η αθέατη πλευρά της δεκαετούς κρίσης και του πολέμου

Το αφεντικό της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε να αντιμετωπίσει τις ανταραχές, πριν η Ρωσία εισβάλει και σταματήσει τα πάντα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024