Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύμα διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ - Δείτε τη ΝΕΤ LIVE

Κύμα διαμαρτυρίας για το λουκέτο στην ΕΡΤ – Δείτε τη ΝΕΤ LIVE

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ' εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς. Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ραγδαίες και οι πολιτικές εξελίξεις. LIVE αναμετάδοση.

Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ’ εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς. Σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ραγδαίες είναι και οι πολιτικές εξελίξεις.

Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται από το Διαδίκτυο, την τηλεόραση του 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU στη διεύθυνση:

http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html


Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εργαζομένων στην ΕΡΤ και πολιτών πραγματοποιούνται και έξω από τα κατά τόπους γραφεία της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην περιφέρεια.

Τα ΜΑΤ εκκένωσαν την ΕΤ3. Tο πρωί της Τετάρτης υπήρξε επέμβαση των ΜΑΤ στον Χορτιάτη, προκειμένου να διακοπεί το σήμα της ΕΤ3.

Έξω από το ραδιομέγαροτης ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή έχει συγκεντρωθεί για δεύτερη βραδιά χιλιάδες κόσμου.

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξέφρασε η EBU, που ζητά την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για κλείσιμο του ιδρύματος.

Ο πρόεδρος της EBU και η γενική διευθύντριά της ζητούν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ασκήσει όλη του την επιρροή για να ακυρωθεί αμέσως αυτή η απόφαση. «Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών» υπογραμμίζει η EBU.

Στις 06:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης έφυγε από το κτίριο ο τελευταίος εργαζόμενος, ένας φύλακας, που είχε μείνει στις εγκαταστάσεις εκτελώντας την βάρδιά του.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καταγγέλλουν πιέσεις για να σταματήσουν την εκπομπή τους και κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Δηλώσεις συμπαράστασης λαμβάνει η ΕΡΤ από πληθώρα ενώσεων, ομοσπονδιών και κλάδων εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ καλούν σε κοινό αγώνα. Για «βαρύ πλήγμα στην πολυφωνία και τη Δημοκρατία» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ.

Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους που προσπαθούν να κρατησουν ανοιχτή την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση και μέσω twitter #ert, που βρίσκεται πρώτο στην ελληνική λίστα των trends.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ έχουν προαναγγείλλει δικαστική προσφυγή εναντίον της κυβερνητικής απόφασης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως δεν επιδίωξε το κλείσιμο της ΕΡΤ ως μέρος του πακέτου μέτρων για το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης αλλά ούτε και το αμφισβητεί, όπως υπογράμμισε ο Όλι Ρεν.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη, ο επίτροπος ανέφερε πως «η Κομισιόν δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε και αμφισβητεί την αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης να διαχειριστεί τον δημόσιο τομέα».

Η απόφαση των ελληνικών αρχών, τόνισε ο Ρεν «πρέπει να ιδωθεί στο πλαίσιο των σημαντικών και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιούνται για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας. Αυτές περιλαμβάνουν την βελτίωση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, επέμειναν ότι η εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, έθεσαν θέμα λειτουργία της κυβέρνησης και ζήτησαν σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Την Πεμπτη αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ώστε να γίνει η σύσκεψη τις προσεχείς ημέρες.

Πάντως, ο πρωθυπουργός, μιλώντας το απόγευμα σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, επέμεινε ότι «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες» και ότι στη θέση της θα δημιουργηθεί «ταχύτατα μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα».

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024