Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι σουηδοί οδηγοί τρένων φοράνε φούστα για δροσιά και διαμαρτυρία

Οι σουηδοί οδηγοί τρένων φοράνε φούστα για δροσιά και διαμαρτυρία

Μία ριζοσπαστική ιδέα είχαν οι οδηγοί τρένων στη Σουηδία. Όταν η εταιρεία τους απαγόρευσε να πηγαίνουν στη δουλειά με σορτς, εκείνοι βρήκαν άλλο τρόπο για να μη ζεσταίνονται. Έβαλαν φούστες ως ένδειξη διαμαρτυρίας προκειμένου να αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στις καμπίνες τους.

Μία ριζοσπαστική ιδέα είχαν οι οδηγοί τρένων στη Σουηδία. Όταν η εταιρεία τους απαγόρευσε να πηγαίνουν στη δουλειά με σορτς, εκείνοι βρήκαν άλλο τρόπο για να μη ζεσταίνονται. Έβαλαν… φούστες ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι 12 οδηγοί της γραμμής Roslagsbanan βόρεια της Στοκχόλμης τραβούν τα βλέμματα των περαστικών, καθώς πηγαίνουν στη δουλειά με φούστα για να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μέσα στις καμπίνες τους.

Όπως παραδέχονται, δεν πρόκειται για αυθόρμητη κίνηση, αλλά για κάτι που σχεδίασαν από το χειμώνα, όταν η νέα εταιρία που ανέλαβε τη συγκεκριμένη γραμμή τους ανακοίνωσε πως απαγορεύεται το σορτς για λόγους ευπρέπειας.

«Πρέπει να δείχνουν αξιοπρεπείς όταν μας εκπροσωπούν. Αν ένας άνδρας θέλει να φορέσει φούστα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το να τους αποτρέψουμε από αυτό θα ήταν διάκριση», είπε εκπρόσωπος της εταιρίας.

«Έχει πολύ ζέστη μέσα στα τρένα. Η φούστα είναι μια χαρά, γιατί τα παντελόνια είναι πολύ ζεστά!» δήλωσε ο 30χρονος οδηγός Μάρτιν Ακερστέιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Υπόθεση Καρλίτο: Συγγνώμη Πεπ, αλλά ο Αντσελότι… (vids, pics)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι πιθανότατα ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο, όμως ο Κάρλο Αντσελότι είναι ο «βασιλιάς» του Champions League...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024