Μια ιδέα που κατά το πρώτο έτος υλοποίησής της έμοιαζε τολμηρή, γίνεται θεσμός. Το 2012 η οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις και η ελληνική εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων, Fidusa, κατασκεύασαν τρία ποδήλατα mountain, βαμμένα στα χρώματα των τριών εργοστασιακών ομάδων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Τα τρία συλλεκτικά κομμάτια δημοπρατήθηκαν μέσω internet και το ποσό των 7.200 ευρώ που συγκεντρώθηκε, διατέθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ).

Το εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί και φέτος, με τη συλλογή να εμπλουτίζεται κατά ένα ποδήλατο, χάρη στην είσοδο της Volkswagen Motorsport στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Έτσι, την πρώτη ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις (Παρασκευή 31 Μαΐου 2013), στις 12:00, στο www.ricardo.gr θα «ανοίξει» ακόμα μια δημοπρασία για τέσσερα μοναδικά ποδήλατα, βαμμένα στα χρώματα των Citroen Total Abu Dhabi WRT, Ford Qatar M-Sport WRT, Volkswagen Motorsport και της Mini Lotos Team WRC.

Και τα τέσσερα ποδήλατα είναι υπογεγραμμένα από όλους τους οδηγούς των ομάδων. Η δημοπρασία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2013. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν πάλι για τη στήριξη του ΕΛΕΠΑΠ.

auto.in.gr