Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe: Πολυτέλεια πάνω απ’ όλα…

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe: Πολυτέλεια πάνω απ’ όλα…

Τα χαρακτηριστικά της BMW συναντούν την ιταλική σχολή, με την παρέμβαση του οίκου Pininfarina στις φόρμες ενός πρωτότυπου και αυθεντικά βαυαρικού Coupe που, ισορροπώντας ιδανικά μεταξύ πολυτέλειας και δυναμισμού, σχεδιάστηκε για να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στην "κορυφαία" κατηγορία.


Πιστή στην υπόσχεσή της και στο κύρος της διοργάνωσης Concorso d’ Eleganza που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Villa d’ Este στις όχθες της λίμνης Como, η βαυαρική φίρμα αποκάλυψε ένα one-off υπερπολυτελές πρωτότυπο Coupe το οποίο αποτελεί και την πρώτη συνεργασία της BMW με τον ιταλικό οίκο Pininfarina για την ιταλική διοργάνωση.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις για το Gran Lusso Coupe, οι ομάδες σχεδιασμού της BMW και του Pininfarina συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν μια διαφορετική προσέγγιση στα γνώριμα χαρακτηριστικά των coupe προτάσεων των Βαυαρών με υπερτονισμένα τα στοιχεία της πολυτέλειας και της μοναδικότητας.

Έτσι, αν και προς το παρόν, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για το μέλλον του εξωτικού πρωτοτύπου στις πληροφορίες που το συνοδεύουν αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα one-off πρωτότυπο το οποίο, όμως, είναι έτοιμο να διεκδικήσει μια θέση στο πεδίο της υπερπολυτελούς κατηγορίας.

Ως προς την ερμηνεία του παραπάνω ισχυρισμού, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από την πρώτη εμφάνισή του, υπήρξαν πληροφορίες που ήθελαν την BMW να αξιοποιεί το συγκεκριμένο πρωτότυπο ως μέσο για την αναβίωση της Σειράς 8, η οποία μάλιστα, μπορεί να δώσει το πρώτο δείγμα γραφής της από το 2015.

Όπως και να έχει, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι κάποια από τα στοιχεία του εντυπωσιακού Coupe θα περάσουν αναπόφευκτα στους… μεγαλύτερους αριθμούς των Βαυαρών ξεκινώντας από την Σειρά 5.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία που το καθιστούν ιδιαίτερο σχεδιαστικά, αρκεί μια ματιά για να εντοπίσει κανείς τα τυπικά στοιχεία μιας coupe BMW όπως το μακρύ καπό, η χαρακτηριστική γρίλια σε συνδυασμό με την έντονη καμπύλη της οροφής, επαναπροσδιορισμένα, όμως, κατά ένα τρόπο ώστε να αποτελούν τη χρυσή τομή μεταξύ πολυτέλειας και δυναμισμού στον υπερθετικό τους βαθμό.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα του εσωτερικού όπου στις επενδύσεις κυριαρχούν το καφέ δέρμα και το kauri wood, ένα σπάνιο ξύλο με προέλευση τα δάση της Νέας Ζηλανδίας σε συνδυασμό με λεπτομέρειες από μαύρο χρώμιο. Το προφίλ της δυναμικής πολυτέλειας συμπληρώνουν το sport τιμόνι, o ατμοσφαιρικός φωτισμός LED.

Στην καρδιά του εξωτικού Βαυαρού βρίσκεται ένας θηριώδης V12 κινητήρας όπως μαρτυρούν τα αντίστοιχα διακριτικά του πρωτοτύπου. Προς το παρόν, η ΒΜW δεν αποκάλυψε στοιχεία για τον κυβισμό ή την απόδοση του μηχανικού συνόλου, ωστόσο επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο χωρητικότητας 6,0 λίτρων με απόδοση 544 ίππους και 750 Nm ροπής ο οποίος εξοπλίζει τη Σειρά 7.

auto.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024