Δέκα εκατομμύρια Samsung Galaxy S 4 πουλήθηκαν μέσα στον πρώτο μήνα διάθεσης του έξυπνου κινητού τηλεφώνου, ξεπερνώντας τον ρυθμό με τον οποίο κινήθηκε το Samsung Galaxy S III, ανακοίνωσε ο Νοτιοκορεάτης κατασκευαστής. Ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με την διάθεση τεσσάρων συσκευών το δευτερόλεπτο.

Το S III είχε φτάσει στο ορόσημο των 10 εκατομμυρίων συσκευών μέσα σε 50 ημέρες από την πρώτη εμφάνισή του στην αγορά το 2012, το προγενέστερο S II μέσα σε πέντε μήνες και το πρώτο Samsung Galaxy S μετά από επτά μήνες.

Το Samsung Galaxy S 4 κυκλοφόρησε σε 60 χώρες στις 27 Απριλίου και μέσα σε ένα μήνα η διάθεσή του επεκτάθηκε σε 110 χώρες, αριθμός που θα αυξηθεί σταδιακά στις 155 χώρες, σε συνεργασία με 327 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Η Samsung σκοπεύει να διαθέσει το κορυφαίο smartphone της σε περισσότερα χρώματα -σήμερα το S 4 διατίθεται σε λευκό (White Mist) και μαύρο (Black Forest)- και συγκεκριμένα σε γαλάζιο (Blue Arctic) και κόκκινο-κεραμιδί (Red Aurora), και αργότερα σε μωβ (Purple Mirage) και καφέ (Brown Autumn).

H Samsung έκανε τα αποκαλυπτήρια της τέταρτης γενιάς Galaxy S παρουσία πλήθους κόσμου στην Νέα Υόρκη, στις 15 Μαρτίου 2013. Το Galaxy S 4 έχει οθόνη μεγαλύτερης διαγωνίου από τον προκάτοχό του (5 ίντσες έναντι 4,8» στο SIII), αν και σε πιο λεπτό σασί 7,9 χιλιοστών. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του το τοποθετούν στην πρώτη γραμμή μαζί με το Sony Xperia Z, το HTC One και το LG Optimus Pro ή το Nokia Lumia 920, με την Samsung να επιχειρεί να επιφέρει ένα πλήγμα σε κάθε έναν από τους ανταγωνιστές του S4. Η τιμή διάθεσης του Samsung Galaxy S 4 στην ελληνική αγορά ορίστηκε στα 740 περίπου ευρώ.

Φανερός στόχος της Samsung Electronics είναι η Apple. Συγκριτικά, η Apple έχει κάνει γνωστό πως το πρώτο οικονομικό της τρίμηνο διέθεσε 37,4 εκατομμύρια iPhone (κατ’αντιστοιχία, περίπου 5 συσκευές το δευτερόλεπτο επί τρεις μήνες). Μεγάλη πρόκληση, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, ενδέχεται να αποδειχτεί η διαρκής προμήθεια ικανών ποσοτήτων από τα απαιτούμενα εξαρτήματα για την μαζική παραγωγή του Samsung Galaxy S 4, ιδιαίτερα εάν ο ρυθμός αυτός συνεχιστεί. Αυτό, εξαρτάται μεταξύ άλλων όχι μόνο από τις συμφωνίες που έχει ο κατασκευαστής με τρίτους κατασκευαστές που εξυπηρετούν επίσης την Αpple, αλλά και από τα πλάνα της Apple για το επόμενο iPhone. Νωρίτερα, πηγές προσκείμενες στην εταιρεία έλεγαν πως ο διάδοχος του iPhone 5 θα έρθει το καλοκαίρι του 2013 και η μαζική παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία