Στην πρόσληψη ιδιωτικής επιχείρησης, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την ΕΛΑΣ στα κέντρα κράτησης μεταναστών που βρίσκονται παράνομα στην χώρα, προσανατολίζεται το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Δήμα, για το κέντρο που βρίσκεται στην Κόρινθο, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι το στρατόπεδο Κορίνθου δεν θα σταματήσει να λειτουργεί ως κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

«Στον βαθμό που η χώρα θα έχει ανάγκη, ο συγκεκριμένος χώρος και το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει αποτελέσει στρατηγική επιλογή. Κατά συνέπεια, δεν είναι στις προθέσεις μου να υποσχεθώ και σε εσάς προσωπικά, αλλά στην κορινθιακή κοινωνία, την οποία υπολήπτομαι και σέβομαι, κάτι το οποίο δεν είναι στον άμεσο ή στον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του υπουργείου» δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ είχε αιτηθεί να πληροφορηθεί από τον υπουργό πότε υπολογίζεται να σταματήσει η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κόρινθο, ζητώντας επίσης και την ενίσχυση της εκεί αστυνομικής δύναμης.

Σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «μπορεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του κ. Δένδια να μη δίνονται σαπούνι και απορρυπαντικά στους κρατούμενους μετανάστες «επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια», εντούτοις, βρέθηκαν χρήματα, και μάλιστα πολλά, για τις ιδιωτικές εταιρίες security που θα αναλάβουν τη φύλαξή τους».

«Μπορεί να «μην υπάρχουν κονδύλια» για τους αναπληρωτές καθηγητές που θα απολυθούν, εντούτοις, βρέθηκαν χρήματα, και μάλιστα πολλά, για σεκιουριτάδες-φύλακες μεταναστών, οι οποίοι κρατούνται χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Μπορεί να «μην υπάρχουν κονδύλια» για τις στοιχειώδεις ανάγκες της κοινωνίας, εντούτοις, πάντοτε βρίσκονται χρήματα, και μάλιστα πολλά, όταν είναι να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ