Τα καταστήματα Public ανακοίνωσαν στις 22 Μαΐου 2013 ότι προχωρούν σε μια μεγάλη συνεργασία με το διαδικτυακό κατάστημα Amazon, ξεκινώντας από την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο (amazon.co.uk και το amazon.de). Η συνεργασία αφορά  στη διάθεση της πλήρους γκάμας των ελληνικών βιβλίων, cd και dvd, μέσω της πλατφόρμας της Amazon. Η έναρξη της συνεργασίας «που προάγει την ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο» ανακοινώθηκε επίσημα σε συνέντευξη Τύπου.
 
Η συμφωνία αφορά την πρόσβαση σε 50.000 ελληνικούς τίτλους βιβλίων, cd και dvd σταδιακά. Στην πρώτη φάση,  διατίθενται 39.000 τίτλοι ελληνικών βιβλίων, cd και dvd που είναι ήδη διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Amazon.

Η συνεργασία αφορά στη διάθεση προϊόντων σε 37 χώρες. «Ήδη, τα ελληνικά προϊόντα πολιτισμού είναι διαθέσιμα σε όλο τον ελληνόφωνο κόσμο της Ευρώπης σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και άλλες χώρες ενώ από 1η Ιουνίου  σε Αμερική, Καναδά, Αυστραλία κ.α.!», ανακοινώθηκε από την αλυσίδα.

Σημειώνεται ακόμη πως, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Amazon, μετά από πρωτοβουλία και παρότρυνση των Public, εγκαινιάζει για πρώτη φορά τη δυνατότητα αναζήτησης με τη χρήση ελληνικής γραμματοσειράς στην ιστοσελίδα του Amazon. Η διαδικασία αυτή γίνεται για πρώτη φορά και είναι υπό συνεχή βελτιστοποίηση.

Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν γνωστοί δημιουργοί από τον κόσμο των γραμμάτων και τεχνών, όπως η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου, οι οποίες τοποθετήθηκαν για τη νέα πρωτοβουλία των Public και τη σημασία που έχει αυτή για τους Έλληνες δημιουργούς. Έλληνες συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες και στιχουργοί αποκτούν την δυνατότητα να ξεπεράσουν με το έργο τους τα ελληνικά σύνορα και να διευρύνουν το κοινό τους σε πρωτόγνωρα επίπεδα συμπεριλαμβάνοντας τα εκατομμύρια των ελληνόφωνων ομογενών και ξένων υπηκόων που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο CEO των καταστημάτων Public Ρόμπυ Μπουρλάς δήλωσε «Η συνεργασία των Public με την Amazon αποτελεί μία “out-of-the-box” επιχειρηματική πρακτική, όπου δύο εταιρείες που κατά τα φαινόμενα είναι ανταγωνιστικές ξεκινούν μία εμπορική συνεργασία. Την ώρα που η ελληνική αγορά προϊόντων πολιτισμού παρουσιάζει σημαντικές δυσκολίες, αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα να απευθυνθούμε σε 6 εκατομμύρια και πλέον Έλληνες, δίνοντας μια θετική πνοή σε όλη την αλυσίδα της αγοράς όπως εκδότες, δισκογραφικές, δημιουργούς κλπ. Πιστεύω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μέσα από τέτοιες καινοτόμες κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά».

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr

In.gr Τεχνολογία