Ο Αστέριος Ρέυνικ, μαθητής του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Λιτόχωρο, είναι ο νικητής του διαγωνισμού Doodle 4 Google.

Η εταιρεία είχε ζητήσει από μαθητές ελληνικών σχολείων να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να επανασχεδιάσουν το λογότυπό της με θέμα «Η Ελλάδα μου».

Το doodle του Αστέριου είχε θέμα «Η Ελλάδα μου, ήλιος και θάλασσα» και σήμερα, Τρίτη, κοσμεί την κεντρική σελίδα της μεγάλης μηχανής αναζήτησης στη διεύθυνση www.google.gr.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που συμμετείχα και κέρδισα το διαγωνισμό της Google. Για τη ζωγραφιά μου αρχικά σκέφτηκα το σύμβολο της Ελλάδας την ελληνική σημαία, σκέφτηκα τη θάλασσά μας, μετά τη βάρκα που παίρνουμε με τον παππού μου κάθε καλοκαίρι, τους δύο γλάρους, τον Πέτρο και τον Κοκκινολαίμη που έρχονται μαζί μας πάνω από τα βράχια και μας κοιτούν και τον ήλιο μας» είπε ο μεγάλος νικητής.

Ο διαγωνισμός που έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 17 χώρες ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και συμμετείχαν με τις ζωγραφιές τους 8.200 παιδιά ηλικίας 6-18 ετών από 2.234 σχολεία όλης της Ελλάδας που απεικόνισαν με πολλή φαντασία και κέφι στα doodles τους την Ελλάδα και όσα σημαίνει γι’ αυτούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ