Ξεπερνιέται, όπως όλα δείχνουν, το διαδικαστικό πρόβλημα που είχε προκύψει στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, το οποίο καλείται να αποφασίσει για τις κινητοποιήσεις των καθηγητών. Το συνδικαλιστικό όργανο, έπειτα από μικρή διακοπή, θα αποφασίσει την τελική πρόταση προς τα μέλη των τοπικών ΕΛΜΕ για απεργία ή μη εντός της περιόδου των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως φαίνεται, η παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ) πιθανότατα θα αποσύρει την πρότασή της για ψηφοφορία με κάλπες από τις τοπικές ΕΛΜΕ κατά τη γενική συνέλευσή τους που θα γίνει στις 15 Μαΐου, προκειμένου να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα που προέκυψε στην διάρκεια της συνεδρίασης των καθηγητών.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) συμφώνησε μόνο σε μια 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου (οι εξετάσεις ξεκινούν στην 17 του μήνα) αλλά διαφωνεί με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέσα στην εξεταστική περίοδο.

Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ διακόπηκε το απόγευμα και θα συνεχιστεί σύντομα, ώστε να αποφασιστεί η τελική στάση της ηγεσίας των καθηγητών και η τελική πρόταση προς τα μέλη τους.

Την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί και με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, που επίσης έχουν απειλήσει με κινητοποιήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ