Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την Παρασκευή αναβιώνουν στο Καλλιμάρμαρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896

Την Παρασκευή αναβιώνουν στο Καλλιμάρμαρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1896

Παρουσία πολλών Ελλήνων Ολυμπιονικών θα γίνει την Παρασκευή (11:00) στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896. Οι Πύρρος Δήμας, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Βούλα Πατουλίδου, Γιώργος Ρουμπάνης, Στέλιος Μυγιάκης, Δημοσθένης Ταμπάκος και Σοφία Μπεκατώρου είναι μεταξύ των Ολυμπιακών που θα μετάσχουν, ενώ τη σκηνοθεσία και χορογραφία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους...

Παρουσία πολλών Ελλήνων Ολυμπιονικών θα γίνει την Παρασκευή (11:00) στο Παναθηναϊκό Στάδιο η αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους και η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ).

Οι Πύρρος Δήμας, Πέτρος Γαλακτόπουλος, Βούλα Πατουλίδου, Γιώργος Ρουμπάνης, Στέλιος Μυγιάκης, Δημοσθένης Ταμπάκος και Σοφία Μπεκατώρου είναι μεταξύ των Ολυμπιακών που θα μετάσχουν, ενώ τη σκηνοθεσία και χορογραφία έχει αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Θα συμμετάσχουν πάνω από 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το νεοσύστατο τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝΟΑ. Επίσης θα συμμετέχουν 50 χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Ολυμπιακός όρκος θα ακουστεί από τον Ολυμπιονίκη της πάλης, Πέτρο Γαλακτόπουλο, με σκοπό την υποστήριξη του αθλήματος της πάλης που κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Την έπαρση της Ελληνικής σημαίας θα κάνει ο Πύρρος Δήμας, ενώ την έπαρση της Ολυμπιακής Σημαίας θα κάνει ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Ρουμπάνης.

Για την εκδήλωση, τα έξοδα της οποία καλύπτονται αποκλειστικά από χορηγίες, ο Φωκάς Ευαγγελινός είπε:

«Σκοπός είναι να μάθουν οι μαθητές πώς φτάσαμε στην ιδέα της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και τι έγινε εκείνη την εποχή. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, ότι εκτός από πληροφορίες θα υπάρχει και η εικόνα. Θέλουμε να τους περάσουμε τα μηνύματα του Ολυμπιακού Πνεύματος κι ότι το σημαντικότερο δεν είναι η νίκη αλλά η συμμετοχή. Εγώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στις δύσκολες εποχές που ζούμε, στους εθελοντές, γιατί όλα τα δρώμενα εξελίσσονται από αυτούς».

Το 3ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024