Ο καιρός βελτιώνεται και η άνοδος της θερμοκρασίας σηματοδοτεί την εποχή του καθαρίσματος και του μαζέματος των χαλιών σας. Μπορείτε να πετύχετε την καλύτερη δυνατή συντήρηση, να αυξήσετε τη αυξήσετε την ζωή των χαλιών σας, όπως επίσης και να μειώσετε τη συχνότητα του καθαρισμού από επαγγελματίες ταπητοκαθαριστές κάνοντας πολύ απλά πράγματα.

Οι ειδικοί από τα ταπητοκαθαριστήρια Expert Clean (www.expertclean.gr / www.biotapitokatharistiria.gr) συμβουλεύουν τα εξής:

 

  • Βγάλτε τα παπούτσια σας όταν είστε σπίτι έτσι δεν θα πατάτε τα χαλιά σας με παπούτσια – δεν θα τα λερώσετε και  δεν θα τα φθείρετε.
  • Καθαρίστε άμεσα λεκέδες που μπορεί να γίνουν στο χαλί σας περνώντας κάποιο απορρυπαντικό από καταστήματα της γειτονιάς ή πολλές φορές και χρησιμοποιώντας ένα απλό καθαριστικό με ξίδι ( ένα μέρος ξίδι – τέσσερα μέρη νερό).
  • Ο συχνός καθαρισμός χαλιών που βρίσκονται στο σπίτι σας με ηλεκτρική σκούπα εκτός από το γεγονός ότι καθαρίζει τα χαλιά σας, βελτιώνει σημαντικά την εμφάνισή τους και επιμηκύνει την διάρκεια ζωής τους.
  • Καθαρίστε τα χαλιά σας τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σκούπα και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία από όπου διέρχεται πολύς κόσμος.
  • Αφιερώστε αρκετό χρόνο στον καθαρισμό των χαλιών σας με ηλεκτρική σκούπα καθώς μόνο ένα πέρασμα πολλές φορές δεν είναι αρκετό, και χρειάζεται να περάσετε το ίδιο σημείο πολλές φορές αφού η βρωμιά και η σκόνη βρίσκονται στο κατώτερο μέρος του χαλιού.
  • Επίσης καλό θα ήταν να βάλετε μαγειρική σόδα στις σακούλες περισυλλογής για να ξεφορτωθείτε τις δυσάρεστες οσμές.
  • Επιλέξτε τέτοια προϊόντα κάθε φορά που θα χρειαστείτε να καθαρίσετε ένα λεκέ στο χαλί σας. Επιλέξτε έναν ταπητοκαθαριστήριο που χρησιμοποιεί τέτοια υλικά και μπορεί να σας αποδείξει ότι το κάνει αυτό.
  • Ένα φιλικό προς το περιβάλλον απορρυπαντικό θα είναι φιλικό προς το χαλί σας και προς τα έπιπλα σας. Επιλέξτε και για την καθαριότητα του σπιτιού σας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά καθαρισμού.
  • Πάντα πριν επιλέξετε ταπητοκαθαριστήρια ή πριν επιλέξετε εταιρία για τον καθαρισμό των χαλιών σας ρωτήστε τους για τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούν.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα απορρυπαντικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν περιέχουν καρκινογόνες ουσίες, δεν είναι από εύφλεκτο υλικό και δεν επηρεάζουν το δέρμα ή τα μάτια σας. Πρέπει να αποφύγετε τα υλικά που μπορεί να ρυπαίνουν το νερό ή την ατμόσφαιρα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τα χαλιά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα ταπητοκαθαριστήρια Expert Clean στο τηλέφωνο 2105055877 και στα www.expertclean.gr  και στο  www.biotapitokatharistiria.gr

in.gr