Το διορισμό του Γκίκα Μάναλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν υπέρ, «παρών» δήλωσε ο Απόστολος Κακλαμάνης από το ΠΑΣΟΚ, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Κατά την ακρόασή του, ο κ. Μάναλης επεσήμανε τις τεράστιες δυσκολίες της διοίκησης της ΕΡΤ, εξαιτίας του γεγονότος ότι μετατράπηκε σε ΔΕΚΟ, λέγοντας μάλιστα ότι «βλέπω δυσκολίες εκτέλεσης του προϋπολογισμού μέσα από τις νέες συνθήκες».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ παρουσιάζοντας τα σχέδιά του για τη δημόσια τηλεόραση, είπε πως πρέπει να εξορθολογιστεί η λειτουργία της και να αλλάξει το προφίλ της και προανήγγειλε τη συγκρότηση νέου επιχειρησιακού σχεδίου και νέου οργανογράμματος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σίμος Κεδίκογλου ερωτηθείς σχετικώς με το ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων, αφού είπε ότι υπάρχει καθυστέρηση, ενημέρωσε ότι τον Ιούνιο προκηρύσσονται οι άδειες ψηφιακής τηλεόρασης και κάλεσε τα κόμματα να συνεισφέρουν στην σύνταξη του σχετικού νομοσχεδίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ