Διαβάζω πως ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου δέχεται απειλές από την Τρόικα πως αν δεν δεχθεί απώλειες στη συμμετοχή που έχει στην Ελληνική Τράπεζα δεν θα πάρουν χρήματα οι Κυπριακές Τράπεζες.

Όταν έπαιρνε η Εκκλησία κέρδη από την Τράπεζα και συμμετείχε στον ορισμό της διοίκησης όλα ήταν καλά και τα έσοδα (μαζί με την επιρροή) δικά της. Τώρα που η Τράπεζα έπεσε έξω τις ζημιές πρέπει να τα καλύψουν με τα ωραία τους λεφτά οι άλλοι.

Με την ευκαιρία ευχαριστώ τον αναγνώστη ΤΑΚΗ για την πληροφορία (που διασταύρωσα) πως οι Κυπριακές Τράπεζες αγόραζαν κοψοχρονιά ελληνικά ομόλογα ποντάροντας πως δεν θα γίνει κούρεμα των ελληνικών χρεών. Κύριος τζογαδόρος όπως έμαθα ήταν η Λαϊκή Τράπεζα που σήμερα έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Τελικά αυτοί που πούλαγαν ελληνικά ομόλογα σε χαμηλή τιμή δεν ήταν βλάκες. Οι διοικήσεις των τραπεζών που τα αγόρασαν έχουν την ευθύνη και φυσικά όσοι τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις.

Και μια κακή ερώτηση για όσους ρίχνουν το φταίξιμο στις Ελλαδικές κυβερνήσεις. Αν ο τζόγος έπιανε και οι Κυπριακές Τράπεζες κέρδιζαν τεράστια ποσά θα τα μοιράζονταν μαζί μας; Γιατί ευθύνεται η Ελλάδα που το ρίσκο δεν τους έκατσε;

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Γιώργος Επιτήδειος