Όσοι επαινούσαν την Κύπρο για την παλικαριά της και το Όχι της πού είναι τώρα να μας πουν τη γνώμη τους;

Είτε τα παλικάρια της Κύπρου γίνανε ξαφνικά κιοτήδες οπότε οι φωνασκούντες πρέπει να αναγνωρίσουν πως βιάστηκαν να πανηγυρίσουν, είτε τα παλικάρια είδαν την πραγματικότητα και μαζεύτηκαν. Οι θαυμαστές τους λοιπόν καλά θα κάνουν να διδαχθούν από το παράδειγμά τους.

Γενικώς πάντως ο παραλογισμός πάει σύννεφο. Διαβάζω άρθρα που λένε πως οι Κύπριοι έπρεπε να αφήσουν τις τράπεζές τους να χρεοκοπήσουν όπως έκαναν οι Ισλανδοί. Οι ίδιοι άνθρωποι που τα γράφουν και τα λένε στα παράθυρα της τηλεόρασης όμως γκρινιάζουν γατί οι κακοί Γερμανοί θέλουν να μικρύνουν τον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο.

Οι Ισλανδοί όμως άφησαν τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και το γύρισαν στην αλιεία μπακαλιάρου. Με τράπεζες δεν θέλουν να ξανασχοληθούν.

Μόνο εμείς θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Να χάσουν όλοι τα λεφτά τους από τις τωρινές Τράπεζες αλλά να μας εμπιστευτούν και πάλι για τις καινούριες Τράπεζες που θα φτιάξουμε για να τις αντικαταστήσουμε (αφού τίποτε άλλο από το να παίζουμε με λεφτά των άλλων δεν ξέρουμε).

Σιγά μην πάμε ποτέ μπροστά με τέτοια μυαλά.

Γιώργος Στ. Επιτήδειος

Γιώργος Επιτήδειος