Μεταξύ του πλήθους των αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών και μη προτάσεων, η ελβετική έκθεση φιλοξενεί και μια παγκόσμια πρεμιέρα αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος για την κινεζική φίρμα, Qoros, θυγατρική της Chery Automobile, η οποία παρουσιάζει στην Γενεύη την πρώτη σειρά μοντέλων της με τη φιλοδοξία να κατακτήσει την ευρωπαϊκή και την κινεζική αγορά.

Επίκεντρο της παρουσίας της νεότευκτης φίρμας αποτελεί ένα μικρομεσαίο sedan, ως έκδοση παραγωγής, το οποίο, εκτός του εαυτού του θα αναλάβει να συστήσει και την αισθητική και μη, ταυτότητα της φίρμας.

Πρόκειται για το Qoros 3 Sedan, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, το οποίο συστήνεται ως μια κομψή τετράθυρη πρόταση με μεγάλο μεταξόνιο, μήκος 4,615 μ. κοντούς προβόλους και επιρροές από coupe. Παράλληλα, με το σχετικά μεγάλο για την κατηγορία πλάτος των 1,839 μ., υπόσχεται να του εξασφαλίζει ασυνήθιστα γενναιόδωρο θάλαμο επιβατών.

Το Qoros 3 Sedan θα διαθέτει στην γκάμα κινητήρων του δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες χωρητικότητας 1,6 λίτρων σε υπερτροφοδοτούμενη και ατμοσφαιρική εκδοχή με ισχύ 126 και 156 ίππων αντίστοιχα. Οι κινητήρες συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή, κατ΄επιλογή, με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη ισάριθμων σχέσεων ενώ όλοι οι κινητήρες θα εξοπλίζονται προαιρετικά με σύστημα stop&start.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, η ποιότητα της κατασκευής και οι προηγμένες εφαρμογές τεχνολογίας με επίκεντρο μια οθόνη αφής οχτώ ιντσών μέσω της οποίας είναι διαχειρίσιμα τα συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης θα αποτελέσουν τα βασικά γνωρίσματα του πενταθέσιου θαλάμου ενώ το προφίλ του μικρομεσαίου sedan υπόσχονται να συμπληρώσουν ο πλήρης εξοπλισμός ασφαλείας με στόχο την ανώτερη διάκριση στις ευρωπαϊκές δοκιμές πρόσκρουσης.

Την παρουσία του Qoros 3 Sedan θα πλαισιώσουν δύο πρωτότυπα μοντέλα της κινεζικής φίρμας, ένα υβριδικό crossover και ένα station wagon μοντέλο.

Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για το Qoros 3 Cross Hybrid Concept, ένα υβριδικό και τετρακίνητο crossover. Συνδυάζοντας τη λειτουργία ενός τρικύλινδρου turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων ο οποίος τοποθετείται στο μπροστινό τμήμα και δύο ηλεκτρικών μοτέρ -ένα πάνω από τον πίσω άξονα και ακόμα ένα που τοποθετείται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του συστήματος μετάδοσης- το κινεζικό concept, μεταβάλλεται, αναλόγως τις απαιτήσεις, από δικίνητο σε τετρακίνητο.

Την πρεμιέρα της κινεζικής φίρμας σε ευρωπαϊκό έδαφος, συμπληρώνει ένα πρωτότυπο station wagon μοντέλο.

Το Qoros 3 Estate θα αποτελέσει μελλοντική προσθήκη στην γκάμα της φίρμας με το βλέμμα στραμμένο στην γηραιά ήπειρο όπου ο συγκεκριμένος τύπος αμαξώματος αποτελεί μια ιδιαιτέρως δημοφιλή κατηγορία.

Κάπως έτσι, το κινεζικό πρωτότυπο μοντέλο υπόσχεται υψηλά επίπεδα ευελιξίας και πρακτικότητας διαθέτοντας μεγάλο χώρο αποσκευών, εύκολη πρόσβαση σε αυτόν μέσω μιας μεγάλης θύρας πορτ μπαγκάζ, δυνατότητα αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων καθώς και πληθώρα χώρων αποθήκευσης στο θάλαμο επιβατών, ακόμα και υποδοχές για σκι, αποτελώντας, όπως επισημαίνει η Qoros, μία πρόταση προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις συνήθειες και τις ανάγκες των ευρωπαίων οικογενειαρχών.

Ν.Κ

auto.in.gr