Αποτίοντας φόρο τιμής στον 85χρονο Sergio Pininfarina που απεβίωσε τον Ιούλιο του 2012, ο ιταλικός οίκος παρουσιάζει στην ελβετική έκθεση ένα πρωτότυπο μοντέλο που φέρει το όνομα του και έχει ως αφετηρία της Ferrari 458 Spider.

Κάπως έτσι για τη δημιουργία του Sergio Concept Οι σχεδιαστές του ιταλικού οίκου αφαίρεσαν το παρμπρίζ, προσθέτοντας στον εξοπλισμό του δύο… κράνη και αεροδυναμικούς διαχύτες.

Ριζικά τροποποιημένο είναι και το πίσω τμήμα με το νέο κάλυμμα του κινητήρα τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα και το anti roll-bar που υψώνεται ενιαίο πάνω από τα κεφάλια οδηγού και συνοδηγού λειτουργώντας ως αεροτομή.

Το διθέσιο ιταλικό δημιούργημα έχει διαστάσεις 4,55 μ. μήκος, 1,94 μ. πλάτος, 1,14 μ. ύψος και βάρος 1.280 κιλών ενώ σύμφωνα με τις προδιαγραφές του, αν και λίγη σημασία έχει στην προκειμένη περίπτωση, το πορτ-μπαγκάζ του έχει χωρητικότητα 100 λίτρων.

Σε επίπεδο κινητήρα, αξιοποιεί έναν V8 4.499 κ.εκ. που συνδυάζεται με κιβώτιο επτά σχέσεων. Αυτό είναι αρκετό για να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο λιγότερο από 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

N.K

auto.in.gr