Το 500 L στην έκδοση Trekking ξεχωρίζει από την παρουσία της Fiat στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πέρα από τα σχεδιαστικά ή μη χαρακτηριστικά που μαρτυρούν τον διττό προσανατολισμό του πολυμορφικού Fiat, όπως οι προφυλακτήρες με τις προστατευτικές ποδιές και οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών με τα ελαστικά μικτής χρήσης, το 500 L Trekking ξεχωρίζει χάρη στο προηγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Traction+.

To τελευταίο παραμένει σε λειτουργία μέχρι τα 30 χλμ./ώρα, εξασφαλίζοντας χωρίς το επιπλέον βάρος και κόστος ενός συστήματος τετρακίνησης, τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση.

Οι κινητήρες που θα εξοπλίζουν το 500 L Trekking προέρχονται από τη μέχρι σήμερα γνωστή γκάμα του «συμβατικού» 500 L. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι πέρα από τον ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων απόδοσης 95 ίππων και τον υπερτροφοδοτούμενο TwiAir των 105 ίππων, το Fiat 500 L θα εφοδιάζεται με δύο κινητήρες diesel τεχνολογία MuliJet II, ξεκινώντας από τα 1,3 λίτρα και τους 85 ίππους και φτάνοντας τους 105 ίππους στην αντίστοιχη έκδοση των 1,6 λίτρων.

Η δίχρωμη και πρωτότυπη έκδοση του Fiat Panda 4×4 -Toscana πράσινο για το αμάξωμα και Accogliente μπεζ για την οροφή- , η έκδοση του Fiat 500 που έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με το διάσημο αντρικό περιοδικό GQ, καθώς και η ηλεκτροκίνητη έκδοση του λιλιπούτειου Fiat που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος, έρχονται να προστεθούν στη λίστα με τις τετράτροχες προτάσεις που εκθέτει η ιταλική φίρμα στην 83η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Γ.Α

auto.in.gr