Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από 16 έως 19 Μαΐου η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Από 16 έως 19 Μαΐου η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Από 16 έως 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η πρώτη έκθεση μετά την κατάργηση του ΕΚΕΒΙ. Τιμώμενη χώρα θα είναι η Μεγάλη Βρετανία, ενώ θα υπάρχει ειδική θεματική έκθεση αφιερωμένη στον Κ. Π. Καβάφη, με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του. Στόχος του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ελλήνων και ξένων εκδοτών, η καλύτερη προβολή του ελληνικού βιβλίου και οι συνέργειες με πολιτιστικούς φορείς της πόλης, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλος πολιτισμού.

Από τις 16 έως τις 19 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Στόχος του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η ενίσχυση της συμμετοχής ελλήνων και ξένων εκδοτών, η καλύτερη προβολή του ελληνικού βιβλίου στο ελληνικό και στο διεθνές κοινό και οι συνέργειες με πολιτιστικούς φορείς της πόλης, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλος πολιτισμού.

Η 10η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης είναι η πρώτη μετά την κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Τιμώμενη χώρα για το 2013 θα είναι η Μεγάλη Βρετανία. Η θεματική έκθεση θα είναι αφιερωμένη στον Κ. Π. Καβάφη, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννησή του, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζει αφιέρωμα με θέμα «Κύριλλος και Μεθόδιος» σε ξεχωριστό περίπτερο μέσα την έκθεση όπου θα παρουσιαστεί φωτογραφική έκθεση κειμηλίων, η οποία στη συνέχεια θα ταξιδέψει στις χώρες όπου έδρασαν οι Θεσσαλονικείς ιεραπόστολοι.

Θα είναι «μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού με επίκεντρο το βιβλίο, δεκάδες εκδηλώσεις, τουλάχιστον 30 διεθνείς συμμετοχές και την ενθάρρυνση να συμμετάσχουν όλοι οι έλληνες εκδότες» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τζαβάρας.

Το Υπουργείο, σε συνεργασία με 18 εποπτευόμενους φορείς του πολιτισμού, ετοιμάζει ένα πρόγραμμα 200 εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν πριν από την έναρξη της έκθεσης, λειτουργώντας -σύμφωνα με τον Κώστα Τζαβάρα- ως«προανάκρουσμα της μεγάλης γιορτής»που θα στείλει μηνύματα στον διεθνή περίγυρο.

Οι εκδηλώσεις θα σχεδιαστούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και τον κόσμο των εκδοτών, όπως είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλίου και η Ένωση Εκδοτών Βορείου Ελλάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024