Δύο μοναδικές αγκαλιές της φύσης κοντά στο άκρο της λακωνικής χερσονήσου, το Μαρμάρι και το Πόρτο Κάγιο, μαγνητίζουν το βλέμμα του ταξιδιώτη που τις αντικρίζει από ψηλά.

Το θαυμάσιο φυσικό ανάγλυφο της λακωνικής γης, η ασυναγώνιστη θέα, η απέραντη θάλασσα και ο μεθυστικός αέρας της Μάνης συναρπάζουν όσους ανακαλύπτουν αυτόν τον ξεχωριστό τόπο.

Το Πόρτο Κάγιο, γραφικός παραλιακός οικισμός, χτισμένος σε κλειστό όρμο, είναι μια από τις πιο γοητευτικές γωνιές της Mάνης. Tο ασφαλές φυσικό λιμάνι του Πόρτο Kάγιο, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Ψαμαθούς, υπήρξε ορμητήριο του Λάμπρου Kατσώνη στα τέλη του 18ου αιώνα.

Το Μαρμάρι, γνωστός τόπος παραθερισμού, φημίζεται για τις όμορφες αμμουδερές παραλίες του με τα γαλαζοπράσινα νερά, το Μαρμάρι Ι και το Μαρμάρι ΙΙ.

Το Πόρτο Κάγιο και το Μαρμάρι, το αχτύπητο δίδυμο της Λακωνίας, προσκαλούν τους ταξιδιώτες σε ένα ταξίδι-πρόκληση για μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία!

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Πόρτο Κάγιο, το Μαρμάρι και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.