Γιώργος Σκευοφύλαξ

Στο κεντρικό κτήριο της Repsol στη Μαδρίτη πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της αγωνιστικής ομάδας της Honda για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP του 2013.

Η αγωνιστική ομάδα έδωσε το παρόν με τον επικεφαλής, Shuhei Nakamoto και τους αναβάτες Dani Pedrosa και Marc Marquez.

Η εκδήλωση έγινε για να παρουσιαστούν τα νέα χρώματα (και φυσικά οι χορηγοί) πάνω στην RC 213V, η οποία διαφέρει πολύ σε οπτικά σε σχέση με τη μοτοσικλέτα του 2012.

Η αγωνιστική Honda του 2013 έχει περισσότερο λευκό στο κάτω μέρος, ενώ μπροστά κυριαρχεί το κόκκινο.

Επίσης ανακοινώθηκαν τα νέα καθήκοντα του Livio Suppo, ο οποίος από το 2013 θα είναι επικεφαλής της ομάδας, αντί για διευθυντής marketing που ήταν πέρυσι.

Όσο και αν πίεσαν οι δημοσιογράφοι, που παραβρέθηκαν στην παρουσίαση για λεπτομέρειες, ο Shuhei Nakamoto μίλησε για τα βασικά χαρακτηριστικά του δικύκλου.

Ο αντιπρόεδρος του HRC τόνισε πως η μοτοσικλέτα του 2013 θα έχει περισσότερη ισχύ και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου, ωστόσο τόνισε πως το μοντέλο του 2013 δεν θα θα είναι διαθέσιμο στους πρώτους αγώνες και οι αναβάτες θα αγωνιστούν με ένα βελτιωμένο μοντέλο του 2012.

Ο ισχυρός άνδρας του HRC είπε επίσης πως περιμένει από τον D. Pedrosa να παλέψει για τον τίτλο, ενώ βλέπει τον Μ. Marquez να ανεβαίνει στο podium ακόμη και από τους πρώτους αγώνες.

Μετά από τον S. Nakamoto μίλησαν οι Dani Pedrosa και Marc Marquez. Οι δύο Ισπανοί εμφανίστηκαν αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά με τον D. Pedrosa να ανυπομονεί να δει σε εφαρμογή το νέο σύστημα κατατακτηρίων του 2013.

Στην παρουσίαση πήραν μέρος επίσης οι Carmelo Ezpeleta, Alberto Puig και Emilio Alzamora.

auto.in.gr