Ορισμένα «διατροφικά μονοπάτια» όπως η φυτοφαγία ή η Μεσογειακή Διατροφή απολαμβάνουν επιστημονική «προστασία». Άλλα πάλι, όπως η ωμοφαγία, που αποκλείει οτιδήποτε ζωικό, περιλαμβανομένων των αβγών και των γαλακτοκομικών, είναι στο επίκεντρο επιστημονικής διαμάχης.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι σταρ στρέφονται στην ωμο-φυτοφαγία ως τον καλύτερο τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών αλλά διατήρησης της ζωτικότητας και της νεανικότητάς τους. Οι «μαρτυρίες» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ατελείωτες, υπερθεματίζοντας τα πλεονεκτήματά της, μεταξύ άλλων περισσότερη ενέργεια, καλύτερο δέρμα, βελτίωση της επαφής με τη φύση κ.α.

Αλλά όπως προείπαμε στον δρόμο για την επίτευξη της καλής υγείας, η ωμο-φυτοφαγία μοιάζει με αναστροφή. Αν είστε ήδη φυτοφάγοι, δεν έχετε τίποτα περισσότερο να κερδίσετε και πολλά να χάσετε αν αποφασίσετε να τρώτε οτιδήποτε φυτικής προέλευσης, μόνο σε ωμή μορφή. Ακόμη και οι επαγγελματίες υγείας που έχουν αποκλείσει τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης από τη διατροφή τους, συστήνουν να είμαστε πολύ προσεκτικοί ακολουθώντας την ωμοφαγία.

Ο λόγος; Θα μειώσετε σημαντικά τον τύπο των τροφών που μπορείτε να φάτε. Και ο κόπος θα είναι μάταιος, επειδή οι περισσότερες από τις αρχές της ωμοφαγίας βασίζονται σε λανθασμένες αντιλήψεις για την ανθρώπινη διατροφή.

Στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί διαβάστε πέντε τέτοιες αρχές που είναι, είτε εν μέρει αλήθεια, είτε εντελώς λάθος.

health.in.gr,WebMD