Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρα μπορεί να ξεχαστούν σύντομα αφού έχουμε ακόμη 14 ημέρες αγώνα, όμως οι εκπλήξεις της έδωσαν μία ξεχωριστή εικόνα στο ανταγωνισμό.

Η εκκίνηση, στην παραλία Agua Dulce, έδωσε τη θέση της στην έρημο και τους αμμόλοφους. Στο τέλος της πρώτης Ε.Δ. ο Περουβιανός Ignacio Flores ήταν ο νικητής της κατηγορίας Quad, ενώ οι συνήθεις κυρίαρχοι της κατηγορίας, τα αδέλφια Patronelli, ήταν στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Στην κορυφή της κατηγορίας των μοτοσικλετών βρέθηκε ο Francisco Lοpez (ΚΤΜ), ενώ στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Frans Verhoeven (Yamaha). Ωστόσο την παράσταση έκλεψε το… δίδυμο των Χιλιανών Pablo Quintanilla (Honda) και Patricio Cabrera (Kawasaki).

Οι δύο νεαροί οδηγοί, μικρότεροι των 25 ετών, τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση της πρώτης Ε.Δ. μπροστά από τον περυσινό νικητή του αγώνα Cyril Despres (ΚΤΜ).

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν και στην κατηγορία των Αυτοκινήτων όπου οι περυσινοί πρωταγωνιστές της ομάδας MINI (S. Peterhansel, N. Roma και Κ. Hołowczyc), έχασσαν 37 δευτερόλεπτα στα 13 χιλιόμετρα της Ειδικής Διαδρομής.

Πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία ολοκλήρωσε την Ειδική Διαδρομή ο Carlos Sainz, οδηγώντας ένα Buggy το οποίο δοκίμασε για πρώτη φορά μερικές ημέρες πριν την εκκίνηση.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Lucio Alvarez (Overdrive Toyota) και στην τρίτη ο Guerlain Chicherit (SMG Buggy).

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν κακό για τον Robby Gordon (Hummer) ο οποίος έχασε 10 λεπτά σε 13 χιλιόμετρα.

Η μόνη κατηγορία χωρίς εκπλήξεις ήταν εκείνη των Φορτηγών, με τον Gerard de Rooy να τερματίζει για 19η φορά στην καριέρα του, πρώτος σε Ειδική Διαδρομή του Dakar.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

1 Chaleco Lopez (KTM) 7:51”

2 Frans Verhoeven (Yamaha) +0,001

3 Pablo Qintanilla (Honda) +0,005

4 Patricio Cabrera (Kawasaki) +0,011

5 Cyril Despres (KTM) + 0,013

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

1 Carlos Sainz (Red Bull Buggy) 7:40”

2 Lucio Alvarez (Overdrive Toyota) + 8”

3 Guerlain Chicherit (SMG Buggy) + 10”

4 Nasser Al-Attiyah (Red Bull Buggy) +10”

5 Ronan Chabot (SMG Buggy) + 12”

auto.in.gr