Επί της υποδοχής είναι ο μάγος των Χριστουγέννων. Αφού εμφυσήσει στα παιδιά το πνεύμα της γιορτής και ένα αστέρι-οδηγό για τον Άγιο Βασίλη, τότε μπορούν αυτά να ξεκινήσουν την αποστολή τους: Να ανακαλύψουν τον Άγιο Βασίλη στον «Αστερόκοσμο», το πάρκο που έχει φτιάξει η Θεσσαλονίκη στη Helexpo για τις γιορτινές ημέρες.

Αμέσως μετά το σπίτι του Μάγου, τα παιδιά μπαίνουν στο «Αστερόσπιτο της Δημιουργίας», όπου γράφουν το γράμμα στον Αϊ-Βασίλη.

Ακολουθώντας το μαγικό μονοπάτι, περνούν από το Εργαστήρι των Ξωτικών και τα υπόλοιπα Αστερόσπιτα για να φτάσουν στον ίδιο τον Αϊ-Βασίλη. Εκεί, αφού ρίξουν το γράμμα τους στο γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του, μπαίνουν μέσα, προκειμένου να τον συναντήσουν.

Η ειδική αποστολή τους ολοκληρώνεται εκεί. ‘

Όχι όμως και το παιχνίδι, αφού όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η Helexpo, ο Παιχνιδόκοσμος του χριστουγεννιάτικου χωριού περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- έναν προηγμένο τεχνολογικά ιπτάμενο δίσκο, που στροβιλίζεται και καλεί τους τολμηρούς αναβάτες να βιώσουν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς αποτελεί ένα από τα μόλις τέσσερα παιχνίδια του είδους του, που υπάρχουν σ’ όλη την Ευρώπη.

«Δίπλα στο UFO βρίσκεται ένα παγοδρόμιο 450 τετραγωνικών μέτρων και δύο ακόμη παιχνίδια για μικρότερες ηλικίες. Το παιχνίδι συνεχίζεται και μέσα από το τόξο της ΧΑΝΘ με το Τρένο του Αϊ-Βασίλη, Καρουζέλ».

Στον Αστερόκοσμο υπάρχουν, επίσης, δημιουργικά εργαστήρια.

Παράλληλα, στην αγορά που λειτουργεί στον χώρο υπάρχουν παιχνίδια, κεριά, είδη δώρων, παραδοσιακά προϊόντα, χειροποίητα έργα και άλλα.

Εκτός από τα παιχνίδια και τα δημιουργικά εργαστήρια, οι φίλοι του Αστερόκοσμου, θα έχουν και τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με χορωδίες και συγκροτήματα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο «Αστερόκοσμος» θα λειτουργεί από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.

Η είσοδος στον Αστερόκοσμο είναι ελεύθερη. Ο χώρος στάθμευσης μέσα στον εκθεσιακό χώρο κοστίζει 2 ευρώ ανά ΙΧ.

Το ωράριο λειτουργίας του Αστερόκοσμου θα είναι:

  • Μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου τις καθημερινές 17.00-22.00 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-22.00.
  • Από τις 22/12 και για όλες τις γιορτές 10.00-22.00.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ